Zelleres gombakrémleves

      Zelleres gombakrémleves recept

      A zelleres gombakrémleves ízletes és tápláló étel, amelyben a zeller és a gomba harmonikus ízvilágot alkot. A krémes leves és a gomba jellegzetes aromája teszi ezt az ételt különlegessé. A friss petrezselyemmel tálalva ez a fogás egy tökéletes választás a hideg napokon.
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 közepes méretű zeller gumó
      • 25 dkg gomba
      • 1 közepes méretű hagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 evőkanál vaj vagy olívaolaj
      • 4 csésze zöldségleves alap (lehet házi vagy bolti)
      • 1 csésze tejszín vagy növényi tejszínalternatíva
      • só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
      • friss petrezselyem a tálaláshoz

      Elkészítési idő:60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Mossuk meg alaposan a zeller gumókat, majd hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. A gombákat is mossuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre. Finomra vágjuk a hagymát és a fokhagymát.
      2. Egy közepes méretű fazékban olvasszuk fel a vajat vagy melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket üvegesre.
      3. Tegyük hozzá a zellert és a gombát a serpenyőhöz, majd főzzük őket közepes lángon addig, amíg a zeller puhává válik, és a gomba levet enged.
      4. Öntsük hozzá a zöldségleves alapot a serpenyőbe, majd főzzük közepes lángon, amíg a zeller teljesen megpuhul.
      5. Vegyük le a levest a tűzhelyről, majd hagyjuk kissé kihűlni. Ezután egy botmixer segítségével pürésítsük simára a levest. Ha nincs botmixer, áthúzhatjuk a levest egy turmixgépen is.
      6. Tegyük vissza a levest a tűzhelyre alacsony lángon, majd adjuk hozzá a tejszínt vagy a növényi tejszínalternatívát. Ízesítsük sóval és frissen őrölt fekete borssal.
      7. Melegítsük fel a levest a tejszínnel együtt, de ne forraljuk fel.
      8. Tálaláskor szórjuk meg a friss petrezselyemmel, és kínáljuk forrón.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank