Zürichi borjúragu gombamártással

Egy finom svájci étel, a zürichi borjúragú gombamártással, amely bármely ünnepi fogásra elkészíthető. Ez a fogás elkészíthető persze szárnyasból és sertéshúsból is. Lássuk az eredeti verzió készítésének módját.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csiperkegomba
  • 60 dkg borjĂşhĂşs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 2 dl fehĂ©rbor
  • 3 dl tejszĂ­n
  • 20 g vaj
  • 20 g liszt
  • 1 teáskanál aprĂ­tott petrezselyem
  • sĂł, bors

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Először a vajból és a lisztből labdát gyúrunk, ami az úgynevezett Beurre manié (ez egy olyan tészta, amely egyenlő arányban tartalmaz vajat és lisztet, levesek és szószok sűrítéséhez használjuk. A vaj bevonja a liszt szemcséit, így amikor a meleg vagy forró folyadékhoz keverjük a labdácskánkat, a vaj elolvad és a liszt csomómentesen keveredik el a folyadékban.)
  2. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben, majd alaposan lepirítjuk benne a felcsíkozott borjúhúst. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyra szeletelt gombát és a felaprított hagymát, majd rövid ideig együtt pirítjuk őket.
  3. Ezt követően felöntjük a borral és a tejszínnel, sózzuk és borsozzuk, puhára pároljuk.
  4. Végül hozzáadjuk a vaj-liszt labdánkat, forralunk rajta, majd a nagyon apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
  5. Burgonyával, rizzsel vagy rösztivel tálalva fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 366