Húsvéti gombafejek tojásos töltelékkel

Nagyszerű és kiadós húsmentes étel lehet húsvétra (vagy bármikor) a tojással töltött gomba, melyet tepsibe kisütve finom étel. Lássuk is a hogyan készül ez a finom fogás.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db nagyobb csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 evĹ‘kanál aprĂ­tott petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 5 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 2 evĹ‘kanál vĂ­z
  • 1 csipet Ĺ‘rölt fekete bors
  • 0.5 dl tejföl
  • 2 dkg sajt
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A friss, nagy gombákat megtisztítjuk. A tönkjét apró darabokra vágjuk, és egy tálkába tesszük.
  2. A gombakalapokat belülről kerítsük körül és vájjuk ki úgy, hogy a spóratartó lemezek se maradjanak benne. A kivájt részeket tegyük a tálkába a tönk mellé.
  3. Egy serpenyőbe teszünk három evőkanál olajat, és felforrósítjuk. Ezután beletesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  4. Ezt követi az összedarabolt gomba. Kevergetve összesütjük, sózzuk-borsozzuk, hozzátesszük a finomra aprított petrezselymet.
  5.  Ezután a tojásokat egy tálkába ĂĽtjĂĽk, alaposan összekeverjĂĽk. RáöntjĂĽk a gombára, Ă©s kevergetve darabosra megsĂĽtjĂĽk.
  6. A meleg, de nem forró tojásos töltelékkel megtöltjük a gombakalapokat. Egy tepsibe öntünk kb. két evőkanál olajat és vizet. Beletesszük a töltött gombákat. Mindegyik tetejére teszünk egy teáskanálnyi tejfölt és egy csipet reszelt sajtot.
  7. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével a fóliát levesszük a tepsiről, és visszatéve a sütőbe 190 °C-on még sütjük kb. 10 percig.
  8. Ha elkészült, langyosra hűtjük, és burgonyapürével vagy rizzsel kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 426