Nagyszerű és kiadós húsmentes étel lehet húsvétra (vagy bármikor) a tojással töltött gomba, melyet tepsibe kisütve finom étel. Lássuk is a hogyan készül ez a finom fogás.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 8 db nagyobb csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 3 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 db tojás
- 5 evőkanál étolaj
- 2 evőkanál víz
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 0.5 dl tejföl
- 2 dkg sajt
- só ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A friss, nagy gombákat megtisztítjuk. A tönkjét apró darabokra vágjuk, és egy tálkába tesszük.
- A gombakalapokat belülről kerítsük körül és vájjuk ki úgy, hogy a spóratartó lemezek se maradjanak benne. A kivájt részeket tegyük a tálkába a tönk mellé.
- Egy serpenyőbe teszünk három evőkanál olajat, és felforrósítjuk. Ezután beletesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
- Ezt követi az összedarabolt gomba. Kevergetve összesütjük, sózzuk-borsozzuk, hozzátesszük a finomra aprított petrezselymet.
- Ezután a tojásokat egy tálkába ütjük, alaposan összekeverjük. Ráöntjük a gombára, és kevergetve darabosra megsütjük.
- A meleg, de nem forró tojásos töltelékkel megtöltjük a gombakalapokat. Egy tepsibe öntünk kb. két evőkanál olajat és vizet. Beletesszük a töltött gombákat. Mindegyik tetejére teszünk egy teáskanálnyi tejfölt és egy csipet reszelt sajtot.
- A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével a fóliát levesszük a tepsiről, és visszatéve a sütőbe 190 °C-on még sütjük kb. 10 percig.
- Ha elkészült, langyosra hűtjük, és burgonyapürével vagy rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!