Húsvéti gombafejek tojásos töltelékkel

      Húsvéti gombafejek tojással töltve

      Nagyszerű és kiadós húsmentes étel lehet húsvétra (vagy bármikor) a tojással töltött gomba, melyet tepsibe kisütve finom étel. Lássuk is a hogyan készül ez a finom fogás.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 8 db nagyobb csiperkegomba
      • 1 db vöröshagyma
      • 3 evőkanál aprított petrezselyem
      • 2 db tojás
      • 5 evőkanál étolaj
      • 2 evőkanál víz
      • 1 csipet őrölt fekete bors
      • 0.5 dl tejföl
      • 2 dkg sajt
      • só ízlés szerint

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A friss, nagy gombákat megtisztítjuk. A tönkjét apró darabokra vágjuk, és egy tálkába tesszük.
      2. A gombakalapokat belülről kerítsük körül és vájjuk ki úgy, hogy a spóratartó lemezek se maradjanak benne. A kivájt részeket tegyük a tálkába a tönk mellé.
      3. Egy serpenyőbe teszünk három evőkanál olajat, és felforrósítjuk. Ezután beletesszük a finomra aprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
      4. Ezt követi az összedarabolt gomba. Kevergetve összesütjük, sózzuk-borsozzuk, hozzátesszük a finomra aprított petrezselymet.
      5.  Ezután a tojásokat egy tálkába ütjük, alaposan összekeverjük. Ráöntjük a gombára, és kevergetve darabosra megsütjük.
      6. A meleg, de nem forró tojásos töltelékkel megtöltjük a gombakalapokat. Egy tepsibe öntünk kb. két evőkanál olajat és vizet. Beletesszük a töltött gombákat. Mindegyik tetejére teszünk egy teáskanálnyi tejfölt és egy csipet reszelt sajtot.
      7. A tepsit befedjük alufóliával, és előmelegített 180 °C-os sütőbe tesszük. Kb. 15 perc elteltével a fóliát levesszük a tepsiről, és visszatéve a sütőbe 190 °C-on még sütjük kb. 10 percig.
      8. Ha elkészült, langyosra hűtjük, és burgonyapürével vagy rizzsel kínáljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank