Spenótos gombasaláta
Friss tavaszi gombasalátánk alapanyaga a friss Ăşjhagyma Ă©s spenĂłt. Ezek hozzáadásával nagyon finom Ă©s egĂ©szsĂ©ges spenĂłtos gombasaláta kĂ©szĂthetĹ‘. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 15 közepes db csiperke gomba
- 15 dkg spenĂłt
- 5 db Ăşjhagyma
- 1 evĹ‘kanál tejszĂn
- 1 fél citrom leve
- sĂł
- fekete bors
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj vagy napraforgĂł Ă©tolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 10 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk, egyenlĹ‘ mĂ©retű, aprĂłbb darabokra vágjuk.
- SerpenyĹ‘ben, a felhevĂtett olajon megfuttatjuk a karikákra vágott Ăşjhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk Ă©s szĂ©pen megpirĂtjuk.
- FelöntjĂĽk a tejszĂnnel, beforraljuk.
- SĂłzzuk Ă©s borsozzuk ĂzlĂ©s szerint, majd hozzáadjuk fĂ©l citrom frissen csavart levĂ©t.
- Az alaposan megkevert salátánkat tűzről lehúzva, megszórjuk spenót levelekkel, majd átforgatjuk. Melegen fogyasztjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
93