Friss tavaszi gombasalátánk alapanyaga a friss újhagyma és spenót. Ezek hozzáadásával nagyon finom és egészséges spenótos gombasaláta készíthető. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 15 közepes db csiperke gomba
- 15 dkg spenót
- 5 db újhagyma
- 1 evőkanál tejszín
- 1 fél citrom leve
- só
- fekete bors
- 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
Elkészítési idő: 10 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk, egyenlő méretű, apróbb darabokra vágjuk.
- Serpenyőben, a felhevített olajon megfuttatjuk a karikákra vágott újhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk és szépen megpirítjuk.
- Felöntjük a tejszínnel, beforraljuk.
- Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk fél citrom frissen csavart levét.
- Az alaposan megkevert salátánkat tűzről lehúzva, megszórjuk spenót levelekkel, majd átforgatjuk. Melegen fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk!