Spenótos gombasaláta

      Spenótos gombasaláta recept

      Friss tavaszi gombasalátánk alapanyaga a friss újhagyma és spenót. Ezek hozzáadásával nagyon finom és egészséges spenótos gombasaláta készíthető. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 15 közepes db csiperke gomba
      • 15 dkg spenót
      • 5 db újhagyma
      • 1 evőkanál tejszín
      • 1 fél citrom leve
      • fekete bors
      • 2 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj

      Elkészítési idő: 10 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk, egyenlő méretű, apróbb darabokra vágjuk.
      2. Serpenyőben, a felhevített olajon megfuttatjuk a karikákra vágott újhagymát, majd a gombát is hozzáadjuk és szépen megpirítjuk.
      3. Felöntjük a tejszínnel, beforraljuk.
      4. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd hozzáadjuk fél citrom frissen csavart levét.
      5. Az alaposan megkevert salátánkat tűzről lehúzva, megszórjuk spenót levelekkel, majd átforgatjuk. Melegen fogyasztjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank