Ananászos-gombás pulykamellcsíkok

      Ananászos-gombás pulyka recept

      A mai receptünk egy pulykahúsból készült gombás fogás lesz, melyet ananásszal teszünk különlegessé. A pulyahús különösen jó fogyókúrázóknak, mivel kevés kalóriát tartalmaz. Ételünket főtt rizzsel tálaljuk, egy adag mindössze 675 Kcal-t tartalmaz. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 50 dkg pulykamell
      • 20 dkg csiperkegomba
      • 20 dkg konzerv ananász
      • 3 dl tejszín
      • 5 kanál extra szűz olívaolaj
      • 1 csipet őrölt fehérbors
      • 1 csipet tengeri só
      • 1 csipet ételízesítő
      • 1 kiskanál friss aprított petrezselyem

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A pulykamellet megtisztítjuk majd csíkokra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk.
      2. Hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát és a felaprított ananászt.
      3. Alaposan összepirítjuk, és fűszerezzük, borsozzuk, ételízesítőt és sót teszünk bele.
      4. Majd felöntjük tejszínnel, és folyamatos kevergetés mellett kiforraljuk. Megszórjuk petrezselyemmel.
      5. Friss főtt rizzsel tálaljuk.

      Loading

      blank