Rakott kelkáposzta csiperkegombával
EzĂşttal egy kelkáposztás rakott Ă©telt kĂ©szĂtĂĽnk, melynek fĹ‘ alapanyaga a kelkáposzta Ă©s a gomba. Az Ă©tel bacon szalonnával Ă©s tejföllel nagyon finom Ăzhatást biztosĂt. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 dl napraforgĂł olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 kg csiperkegomba
- fűszerpaprika ĂzlĂ©s szerint
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- bors ĂzlĂ©s szerint
- 2 dl tejföl
- 5 szelet bacon
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lĂ©vĹ‘ sĂłs vĂzben elĹ‘fĹ‘zzĂĽk. LeszűrjĂĽk, Ă©s fĂ©lrerakjuk.
- Gombapörköltet kĂ©szĂtĂĽnk: kevĂ©s olajon hagymát dinsztelĂĽnk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sĂłval Ă©s fűszerpaprikával ĂzesĂtjĂĽk.
- A rakott kelkáposztához kĂ©szĂtett gombapörköltet cĂ©lszerű egy kicsit leszűrni. EllenkezĹ‘ esetben a tĂşl sok lĂ© ronthatja az Ă©tel állagát.
- Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával.
- Addig sĂĽtjĂĽk, amĂg a szalonna aranybarna, ropogĂłs nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejĂ©re sajtot!
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
36