
Ezúttal egy kelkáposztás rakott ételt készítünk, melynek fő alapanyaga a kelkáposzta és a gomba. Az étel bacon szalonnával és tejföllel nagyon finom ízhatást biztosít. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók:(4 személyre)
- 1 kis fej kelkáposzta
- 1 dl napraforgó olaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 kg csiperkegomba
- fűszerpaprika ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 dl tejföl
- 5 szelet bacon
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, és félrerakjuk.
- Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
- A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.
- Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával.
- Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!
Jó étvágyat kívánunk!