Rakott kelkáposzta csiperkegombával

      Rakott kelkáposzta csiperkegombával recept

      Ezúttal egy kelkáposztás rakott ételt készítünk, melynek fő alapanyaga a kelkáposzta és a gomba. Az étel bacon szalonnával és tejföllel nagyon finom ízhatást biztosít. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 1 kis fej kelkáposzta
      • 1 dl napraforgó olaj
      • 1 db vöröshagyma
      • 1 kg csiperkegomba
      • fűszerpaprika ízlés szerint
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint
      • 2 dl tejföl
      • 5 szelet bacon

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, és félrerakjuk.
      2. Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
      3. A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.
      4. Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával.
      5. Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank