Rakott kelkáposzta csiperkegombával

Ezúttal egy kelkáposztás rakott ételt készítünk, melynek fő alapanyaga a kelkáposzta és a gomba. Az étel bacon szalonnával és tejföllel nagyon finom ízhatást biztosít. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 1 dl napraforgĂł olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kg csiperkegomba
  • fűszerpaprika Ă­zlĂ©s szerint
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 2 dl tejföl
  • 5 szelet bacon

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A kelkáposzta leveleket megmossuk, forrásban lévő sós vízben előfőzzük. Leszűrjük, és félrerakjuk.
  2. Gombapörköltet készítünk: kevés olajon hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, sóval és fűszerpaprikával ízesítjük.
  3. A rakott kelkáposztához készített gombapörköltet célszerű egy kicsit leszűrni. Ellenkező esetben a túl sok lé ronthatja az étel állagát.
  4. Egy hőálló tálban rétegezve rakjuk le a káposztaleveleket és a gombapörköltet. A teteje káposzta legyen, amire ráöntjük a tejfölt, és befedjük baconszalonnával.
  5. Addig sütjük, amíg a szalonna aranybarna, ropogós nem lesz. Vegetáriánusok a szalonna helyett reszelhetnek a tetejére sajtot!

Jó étvágyat kívánunk!

 36