A bundáskenyér nagyon közkedvelt reggeli vagy vacsora, de ezt kis időráfordítással fokozhatjuk is, ha gombával töltjük meg. Így egy könnyen elkészíthető még is laktató ételt kapunk. Lássuk az elkészítést.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 fej csiperkegomba
- 1 gerezd fokhagyma
- majoránna vagy kakukkfű ízlés szerint
- 2 egész tojás
- só, őrölt bors ízlés szerint
- kevés tej
- margarin
- 4 szelet kenyér
- olaj a gomba párolásához
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- A gombát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát. Amikor már jó illata van sózzuk, borsozzuk és igény szerint majorannát és kakukkfüvet tehetünk bele. Amikor a gomba megbarnult levesszük a tűzről.
- Az olajat elkezdjük hevíteni. Ezalatt a tojásokat kikeverjük egy kevés tejjel. (4-5 evőkanálnyi tej).
- A kenyereket megkenjük egy kevés vajjal, ráhalmozunk 1 evőkanál gombát, majd két kenyeret egymásba fordítunk, héjukat levágjuk, vizes kézzel a széleiket összenyomkodjuk.
- Az enyhén felvert tejes tojásban jó alaposan megforgatjuk a fentiekben előkészített kenyereket, majd bő olajban kisütjük.
- Tálalása akár tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal, vagy simán megsózva ajánlott.
Jó étvágyat kívánunk!