Gombával töltött bundáskenyér

A bundáskenyér nagyon közkedvelt reggeli vagy vacsora, de ezt kis időráfordítással fokozhatjuk is, ha gombával töltjük meg. Így egy könnyen elkészíthető még is laktató ételt kapunk. Lássuk az elkészítést.

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 2 fej csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • majoránna vagy kakukkfű Ă­zlĂ©s szerint
  • 2 egĂ©sz tojás
  • sĂł, Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • kevĂ©s tej
  • margarin
  • 4 szelet kenyĂ©r
  • olaj a gomba párolásához

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
  2. A gombát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát. Amikor már jó illata van sózzuk, borsozzuk és igény szerint majorannát és kakukkfüvet tehetünk bele. Amikor a gomba megbarnult levesszük a tűzről.
  3. Az olajat elkezdjük hevíteni. Ezalatt a tojásokat kikeverjük egy kevés tejjel. (4-5 evőkanálnyi tej).
  4. A kenyereket megkenjük egy kevés vajjal, ráhalmozunk 1 evőkanál gombát, majd két kenyeret egymásba fordítunk, héjukat levágjuk, vizes kézzel a széleiket összenyomkodjuk. 
  5. Az enyhén felvert tejes tojásban jó alaposan megforgatjuk a fentiekben előkészített kenyereket, majd bő olajban kisütjük.
  6. Tálalása akár tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal, vagy simán megsózva ajánlott.

Jó étvágyat kívánunk!

 153