Gombával töltött bundáskenyér
A bundáskenyĂ©r nagyon közkedvelt reggeli vagy vacsora, de ezt kis idĹ‘ráfordĂtással fokozhatjuk is, ha gombával töltjĂĽk meg. ĂŤgy egy könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ mĂ©g is laktatĂł Ă©telt kapunk. Lássuk az elkĂ©szĂtĂ©st.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 2 fej csiperkegomba
- 1 gerezd fokhagyma
- majoránna vagy kakukkfű ĂzlĂ©s szerint
- 2 egész tojás
- sĂł, Ĺ‘rölt bors ĂzlĂ©s szerint
- kevés tej
- margarin
- 4 szelet kenyér
- olaj a gomba párolásához
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra vágjuk.
- A gombát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát. Amikor már jó illata van sózzuk, borsozzuk és igény szerint majorannát és kakukkfüvet tehetünk bele. Amikor a gomba megbarnult levesszük a tűzről.
- Az olajat elkezdjĂĽk hevĂteni. Ezalatt a tojásokat kikeverjĂĽk egy kevĂ©s tejjel. (4-5 evĹ‘kanálnyi tej).
- A kenyereket megkenjĂĽk egy kevĂ©s vajjal, ráhalmozunk 1 evĹ‘kanál gombát, majd kĂ©t kenyeret egymásba fordĂtunk, hĂ©jukat levágjuk, vizes kĂ©zzel a szĂ©leiket összenyomkodjuk.Â
- Az enyhĂ©n felvert tejes tojásban jĂł alaposan megforgatjuk a fentiekben elĹ‘kĂ©szĂtett kenyereket, majd bĹ‘ olajban kisĂĽtjĂĽk.
- Tálalása akár tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal, vagy simán megsózva ajánlott.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
153