Gombával töltött bundáskenyér

      Gombával töltött bundáskenyér

      A bundáskenyér nagyon közkedvelt reggeli vagy vacsora, de ezt kis időráfordítással fokozhatjuk is, ha gombával töltjük meg. Így egy könnyen elkészíthető még is laktató ételt kapunk. Lássuk az elkészítést.

      Hozzávalók: (2 személyre)

      • 2 fej csiperkegomba
      • 1 gerezd fokhagyma
      • majoránna vagy kakukkfű ízlés szerint
      • 2 egész tojás
      • só, őrölt bors ízlés szerint
      • kevés tej
      • margarin
      • 4 szelet kenyér
      • olaj a gomba párolásához

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      2. A gombát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a vékonyra szelt fokhagymát. Amikor már jó illata van sózzuk, borsozzuk és igény szerint majorannát és kakukkfüvet tehetünk bele. Amikor a gomba megbarnult levesszük a tűzről.
      3. Az olajat elkezdjük hevíteni. Ezalatt a tojásokat kikeverjük egy kevés tejjel. (4-5 evőkanálnyi tej).
      4. A kenyereket megkenjük egy kevés vajjal, ráhalmozunk 1 evőkanál gombát, majd két kenyeret egymásba fordítunk, héjukat levágjuk, vizes kézzel a széleiket összenyomkodjuk.
      5. Az enyhén felvert tejes tojásban jó alaposan megforgatjuk a fentiekben előkészített kenyereket, majd bő olajban kisütjük.
      6. Tálalása akár tejföllel, sajttal, fokhagymás olajjal, vagy simán megsózva ajánlott.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank