A mai napon egy erdélyi ételt készÃtünk el. Egy nagyon kiadós és gazdagon fűszerezett egytálételt csinálunk, a tepsis hagymás gombát. Lássuk is ezt a magyaros receptet.
Hozzávalók:(4 személyre)
- 30 dkg egyforma, apró szemű gomba
- 30 dkg egyforma nagyságú vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál piros fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 10 dkg jó húsos füstölt szalonna
- 1 evőkanál olaj a tepsihez
ElkészÃtési idÅ‘: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkészÃtés menete:
- A gombát és a hagymát megtisztÃtjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.  Egy kis tepsit az olajjal kikenünk.Â
- A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük
- Ezután a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé.Â
- A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprÃtott petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntjük.
- Végül a nagyon vékony csÃkokra vágott füstölt szalonnát teszünk az étel tetejére.
- ElÅ‘melegÃtett, forró sütÅ‘be tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük.
- Akkor kész, ha szalonnából ropogós pörc válik.
Jó étvágyat kÃvánunk!