Tepsis hagymás gomba

      Tepsis hagymás gomba recept

      A mai napon egy erdélyi ételt készítünk el. Egy nagyon kiadós és gazdagon fűszerezett egytálételt csinálunk, a tepsis hagymás gombát. Lássuk is ezt a magyaros receptet.

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 30 dkg egyforma, apró szemű gomba
      • 30 dkg egyforma nagyságú vöröshagyma
      • 2 dl tejföl
      • 2 evÅ‘kanál liszt
      • 1 teáskanál piros fűszerpaprika
      • 1 teáskanál só
      • 1 mokkáskanál Å‘rölt fekete bors
      • 1 csokor petrezselyemzöld
      • 10 dkg jó húsos füstölt szalonna
      • 1 evÅ‘kanál olaj a tepsihez

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük.  Egy kis tepsit az olajjal kikenünk.Â
      2. A lisztet, a pirospaprikát, a sót és a borsot kis tálkában összekeverjük
      3. Ezután a gombát és a hagymát egyenként megmártva benne a tepsibe rakjuk, jó szorosan mellé.Â
      4. A megmaradt fűszeres lisztet a tejföllel simára keverjük, hozzáadjuk a megmosott és finomra aprított petrezselyemzöldet, végül az étel tetejére öntjük.
      5. Végül a nagyon vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát teszünk az étel tetejére.
      6. Előmelegített, forró sütőbe tolva 25-30 percig közepes lángon sütjük.
      7. Akkor kész, ha szalonnából ropogós pörc válik.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank