Bajor gombafőzelék

      Bajor gombafőzelék recept

      Egy nagyon finom gombás bajor étel került most a terített asztalra, melyet zsemlegombóccal tálalunk. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók:(4 személyre)

      • 30 dkg friss csiperkegomba
      • 6 dkg friss vaj
      • 1 fej kisebb vöröshagyma
      • 2 dl habtejszín
      • 50 ml fehér száraz bor
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
      • 1 csokor petrezselyem zöldje

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Egy fazékban feloldjuk a vajat, majd üvegesre dinszteljük vajon a finomra felaprított hagymát.
      2. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, de a gomba héját nem szedjük le, csak a megmossuk és megtöröljük a kalapját.
      3. Ráöntjük a száraz fehérbort és addig pároljuk benne, míg folyadék el nem párolog.
      4. Hozzáöntjük a tejszínhabot, majd alaposan elkeverjük és forraljuk.
      5. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és amikor megfűt petrezselyemmel megsózzuk.
      6. Frissen tálaljuk, legjobb köret hozzá a zsemlegombóc.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank