Bajor gombafőzelék

Egy nagyon finom gombás bajor étel került most a terített asztalra, melyet zsemlegombóccal tálalunk. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg friss csiperkegomba
  • 6 dkg friss vaj
  • 1 fej kisebb vöröshagyma
  • 2 dl habtejszĂ­n
  • 50 ml fehĂ©r száraz bor
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł
  • Ă­zlĂ©s szerint frissen Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyem zöldje

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Egy fazékban feloldjuk a vajat, majd üvegesre dinszteljük vajon a finomra felaprított hagymát.
  2. Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, de a gomba héját nem szedjük le, csak a megmossuk és megtöröljük a kalapját.
  3. Ráöntjük a száraz fehérbort és addig pároljuk benne, míg folyadék el nem párolog.
  4. Hozzáöntjük a tejszínhabot, majd alaposan elkeverjük és forraljuk.
  5. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és amikor megfűt petrezselyemmel megsózzuk.
  6. Frissen tálaljuk, legjobb köret hozzá a zsemlegombóc.

Jó étvágyat kívánunk!

 186