Bajor gombafőzelék
Egy nagyon finom gombás bajor Ă©tel kerĂĽlt most a terĂtett asztalra, melyet zsemlegombĂłccal tálalunk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg friss csiperkegomba
- 6 dkg friss vaj
- 1 fej kisebb vöröshagyma
- 2 dl habtejszĂn
- 50 ml fehér száraz bor
- ĂzlĂ©s szerint sĂł
- ĂzlĂ©s szerint frissen Ĺ‘rölt fekete bors
- 1 csokor petrezselyem zöldje
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Egy fazĂ©kban feloldjuk a vajat, majd ĂĽvegesre dinszteljĂĽk vajon a finomra felaprĂtott hagymát.
- Hozzáadjuk a felszeletelt csiperkegombát, de a gomba héját nem szedjük le, csak a megmossuk és megtöröljük a kalapját.
- RáöntjĂĽk a száraz fehĂ©rbort Ă©s addig pároljuk benne, mĂg folyadĂ©k el nem párolog.
- HozzáöntjĂĽk a tejszĂnhabot, majd alaposan elkeverjĂĽk Ă©s forraljuk.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, és amikor megfűt petrezselyemmel megsózzuk.
- Frissen tálaljuk, legjobb köret hozzá a zsemlegombóc.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
186