Gombás- kukoricás tészta

      Gombás-kukoricás tészta recept

      Ezúttal egy szaftos gombás és kukoricás és húsmentes receptet próbálunk ki. Egy csipetnyi fokhagyma, oregánó és bazsalikon felhasználásával igazán finom étel hozható össze. A gombás-kukoricás tészta egy igazi ínyenc fogás, ami garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat!

      Hozzávalók: (6 személyre)

      • 25 dkg durum kagylótészta
      • 40 dkg cukormentes konzerv-csemegekukorica
      • 50 dkg csiperkegomba
      • 1 vöröshagyma
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 7 dl paradicsomszósz
      • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
      • 1/2 teáskanál szárított oregánó
      • 1/2 teáskanál cukor
      • 25 dkg reszelt sajt
      • só és őrölt bors
      • olívaolaj

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A tésztát forrásban lévő vízbe szórjuk, újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük.
      2. Nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát.
      3. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és az üvegesre párolt hagymához adjuk.
      4. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve 5-6 percig sütjük, ezután ráöntjük a paradicsomszószt.
      5. Kevés cukorral, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, közepes lángon 5 percig főzzük.
      6. Végül beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és a tésztát.
      7. Kb. 25 x 35 cm-es sütőformát vékonyan kiolajozunk, elegyengetjük benne a tészta felét.
      8. Megszórjuk a sajt felével, rászedjük a maradék tésztát, és a tetejére hintjük a megmaradt sajtot.
      9. 20 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük!

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank