Gombás- kukoricás tészta

Ezúttal egy szaftos gombás és kukoricás és húsmentes receptet próbálunk ki. Egy csipetnyi fokhagyma, oregánó és bazsalikon felhasználásával igazán finom étel hozható össze. A gombás-kukoricás tészta egy igazi ínyenc fogás, ami garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat!

Hozzávalók: (6 személyre)

  • 25 dkg durum kagylĂłtĂ©szta
  • 40 dkg cukormentes konzerv-csemegekukorica
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 dl paradicsomszĂłsz
  • 1/2 teáskanál szárĂ­tott bazsalikom
  • 1/2 teáskanál szárĂ­tott oregánĂł
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 25 dkg reszelt sajt
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors
  • olĂ­vaolaj

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A tésztát forrásban lévő vízbe szórjuk, újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük.
  2. Nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát.
  3. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és az üvegesre párolt hagymához adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, kevergetve 5-6 percig sütjük, ezután ráöntjük a paradicsomszószt.
  5. Kevés cukorral, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, közepes lángon 5 percig főzzük.
  6. Végül beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és a tésztát.
  7. Kb. 25 x 35 cm-es sütőformát vékonyan kiolajozunk, elegyengetjük benne a tészta felét.
  8. Megszórjuk a sajt felével, rászedjük a maradék tésztát, és a tetejére hintjük a megmaradt sajtot.
  9. 20 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük!

Jó étvágyat kívánunk!

 360