Ezúttal egy szaftos gombás és kukoricás és húsmentes receptet próbálunk ki. Egy csipetnyi fokhagyma, oregánó és bazsalikon felhasználásával igazán finom étel hozható össze. A gombás-kukoricás tészta egy igazi ínyenc fogás, ami garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbóidat!
Hozzávalók: (6 személyre)
- 25 dkg durum kagylótészta
- 40 dkg cukormentes konzerv-csemegekukorica
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 7 dl paradicsomszósz
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- 1/2 teáskanál cukor
- 25 dkg reszelt sajt
- só és őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A tésztát forrásban lévő vízbe szórjuk, újraforrástól számítva 4-5 percig főzzük, majd leszűrjük.
- Nagy serpenyőben olívaolajat hevítünk, beledobjuk a megpucolt, felaprított vörös- és fokhagymát.
- A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, és az üvegesre párolt hagymához adjuk.
- Sózzuk, borsozzuk, kevergetve 5-6 percig sütjük, ezután ráöntjük a paradicsomszószt.
- Kevés cukorral, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük, közepes lángon 5 percig főzzük.
- Végül beletesszük a lecsepegtetett kukoricát és a tésztát.
- Kb. 25 x 35 cm-es sütőformát vékonyan kiolajozunk, elegyengetjük benne a tészta felét.
- Megszórjuk a sajt felével, rászedjük a maradék tésztát, és a tetejére hintjük a megmaradt sajtot.
- 20 percre 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük!
Jó étvágyat kívánunk!