Citromos gomba rizzsel
Egy nagyon finom Ă©s kĂĽlönleges ĂzhatásĂş Ă©tel a citromos gomba, melyet kĂĽlönösen fogyĂłkĂşrázĂłknak ajánlunk alacsony kalĂłriatartalma miatt. Egy adag mindössze 116 kalĂłriát tartalmaz. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl ez a zöldsĂ©ges egytálĂ©tel.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- 2 db nagy vöröshagyma
- 60 dkg csiperkegomba
- 6 közepes szár zeller
- 1 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 2 csokor petrezselyem
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 20 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A hagymát vastagabb karikákra vágjuk. KevĂ©s olĂvaolajon, nagyon kis lángon lassan elkezdjĂĽk dinsztelni. SĂłzzuk, Ă©s rátekerĂĽnk egy kevĂ©s borsot. Kis idĹ‘ mĂşlva hozzáadjuk a feldarabolt zellerszárat.
- Amikor a hagyma Ă©s a a zellerszár puha, akkor egy másik serpenyĹ‘ben nagy lángon pár perc alatt megpirĂtjuk a feldarabolt gombát. Vigyázunk, hogy ne nagyon eresszen levet.
- RáreszelĂĽnk egy fĂ©l citrom hĂ©ját, ráöntjĂĽk a levĂ©t, Ă©s rászĂłrjuk az aprĂłra vágott petrezselymet. Ă–sszekeverjĂĽk a megdinsztelt hagymával Ă©s zellerszárral. ĂKicsit mĂ©g sĂłzzuk, ha szĂĽksĂ©ges
- Rizzsel tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
28