Hidegtál karácsonyra: sajtos-gombás csirkerolád

      Gombás-sajtos csirkerolád

      Varázsolj ünnepi hangulatot a családi asztalra a szaftos, sajtos-gombás csirkeroláddal, amely tökéletes választás a hidegtálak királyaként! Ez a könnyen elkészíthető, mégis elegáns fogás garantáltan lenyűgözi a vendégeket, miközben gazdag ízvilágával mindenkit levesz a lábáról. A sajtos-gombás csirkerolád nemcsak ízletes, hanem látványos fogás is, amely tökéletesen illik a karácsonyi asztal ünnepi hangulatához.
      Hozzávalók: (6 fő részére)

      • 80 dkg csirkemell filé
      • 1 teáskanál zúzott fokhagyma
      • 1 kiskanál őröltbors
      • 1 kiskanál őrölt kömény
      • 1 teáskanál fűszerpaprika
      • 1 kiskanál só
      • 1 kis csokor petrezselyemzöld
      • 15 dkg füstölt sajt
      • 1 hasáb kápia paprika
      • 1 kis üveg gomba (egész)

      Elkészítési idő: 250 perc (időigényes)

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A csirkemell filéből 1 szép keskeny szeletet félretesszünk a többit apró kockákra vágjuk.
      2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot, a köményt, a sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.
      3. Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.
      4. A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.
      5. Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát.
      6. A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.
      7. 180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.
      8. Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük