Varázsolj ünnepi hangulatot a családi asztalra a szaftos, sajtos-gombás csirkeroláddal, amely tökéletes választás a hidegtálak királyaként! Ez a könnyen elkészíthető, mégis elegáns fogás garantáltan lenyűgözi a vendégeket, miközben gazdag ízvilágával mindenkit levesz a lábáról. A sajtos-gombás csirkerolád nemcsak ízletes, hanem látványos fogás is, amely tökéletesen illik a karácsonyi asztal ünnepi hangulatához.
Hozzávalók: (6 fő részére)
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 teáskanál zúzott fokhagyma
- 1 kiskanál őröltbors
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kiskanál só
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
Töltelékhez:
- 15 dkg füstölt sajt
- 1 hasáb kápia paprika
- 1 kis üveg gomba (egész)
Elkészítési idő: 250 perc (időigényes)
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A csirkemell filéből 1 szép keskeny szeletet félretesszünk a többit apró kockákra vágjuk.
- Hozzáadjuk a fokhagymát, a borsot, a köményt, a sót és az apróra vágott petrezselyemzöldet, alaposan összekeverjük, ezután 1 órára félretesszük.
- Ezalatt a sajtot 1*1 cm-es kockákra, a kápia paprika hasábot és a fennmaradt combfilét keskeny csíkokra vágjuk, a gombafejeket a levétől leszűrjük.
- A fűszeres húst apró lyukú tárcsán ledaráljuk.
- Egy nagyobb sütőfóliát leterítünk, 1,5 cm vastagon elosztva a húst elsimítjuk rajta, a tetejére tesszük a húscsíkokat, a paprikát, a sajtkockákat és a gombát.
- A tenyerünkkel óvatosan rálapítunk, hogy a töltelék kissé belenyomódjon és a fólia segítségével szorosan feltekerjük. A végeit szorosra csavarjuk és sütőlemezre tesszük.
- 180 fokra előmelegített sütőben kétszer-háromszor átforgatva 3,5 órán át sütjük.
- Ha elkészült tálcára tesszük és 20-25 perc pihentetés után lefejtjük róla az alufóliát. Miután teljesen kihűlt, szépen szeletelhető. Szendvicsekbe, hidegtálra kitűnő!
Jó étvágyat kívánunk!