Nyári gombás saláta pirított csicseriborsóval

      Nyári gombás saláta pirított csicseriborsóval

      A nyár meleg hónapjaiban igazán jól esik egy kis vitamindús saláta. Gombával és csicseriborsóval és megfelelő zöldségek felhasználásával igazán finom és egészséges tálat készíthetünk. Lássuk is hogyan készül ez a nyári finomság.

      Hozzávalók: (4 adaghoz)

      • 40 dkg csiperkegomba
      • 1,5 evőkanál kókuszolaj
      • 1 db csicseriborsó konzerv
      • 4 evőkanál olívaolaj
      • görög fűszerkeverék ízlés szerint
      • 15 dkg salátakeverék
      • 5 db koktélparadicsom
      • 10 db olajbogyó
      • 5 db kisebb retek
      • 5 dkg feta sajt

      Öntethez:

      • 1,5 evőkanál méz
      • 1,5 dl olívaolaj
      • 4 csipet bazsalikom
      • 1,5 dl balzsamecet
      • 1,5 kávéskanál fokhagymapor

      Elkészítési idő:45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük majd a kókuszolajon megpirítjuk, míg a gomba leve el nem tűnik.
      2. Az átmosott borsókat összekeverjük a görögfűszerrel és a a 4 kanál olajjal. Légkeveréses sütőben 180 °C 30-40 percig sütjük.
      3. Egy tálban elhelyezzük a zöldségeket a koktélparadicsomot, felszeletelt retket, olajbogyót és bele kockázzuk a feta sajtot.
      4. Az öntet egy kisebb tálban megcsináljuk. A mézet a 1,5 olívaolajat, bazsalikomot, a 1,5 dl balzsamecetet és a kevés foghagymaport alaposan összedolgozzuk.
      5. Ha kész van csicseriborsós-görögfűszeres étel, azt hozzáadagoljuk a salátás tálhoz és hozzáadjuk a 4. pontban elkészített öntetet.
      6. Az összetevőket alaposan átforgatjuk. Frissen tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank