Nyári gombás saláta pirĂtott csicseriborsĂłval
A nyár meleg hĂłnapjaiban igazán jĂłl esik egy kis vitamindĂşs saláta. Gombával Ă©s csicseriborsĂłval Ă©s megfelelĹ‘ zöldsĂ©gek felhasználásával igazán finom Ă©s egĂ©szsĂ©ges tálat kĂ©szĂthetĂĽnk. Lássuk is hogyan kĂ©szĂĽl ez a nyári finomság.
Hozzávalók: (4 adaghoz)
- 40 dkg csiperkegomba
- 1,5 evőkanál kókuszolaj
- 1 db csicseriborsĂł konzerv
- 4 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- görög fűszerkeverĂ©k ĂzlĂ©s szerint
- 15 dkg salátakeverék
- 5 db koktélparadicsom
- 10 db olajbogyĂł
- 5 db kisebb retek
- 5 dkg feta sajt
Ă–ntethez:
- 1,5 evőkanál méz
- 1,5 dl olĂvaolaj
- 4 csipet bazsalikom
- 1,5 dl balzsamecet
- 1,5 kávéskanál foghagymapor
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s felszeleteljĂĽk majd a kĂłkuszolajon megpirĂtjuk, mĂg a gomba leve el nem tűnik.
- Az átmosott borsókat összekeverjük a görögfűszerrel és a a 4 kanál olajjal. Légkeveréses sütőben 180 °C 30-40 percig sütjük.
- Egy tálban elhelyezzük a zöldségeket a koktélparadicsomot, felszeletelt retket, olajbogyót és bele kockázzuk a feta sajtot.
- Az öntet egy kisebb tálban megcsináljuk. A mĂ©zet a 1,5 olĂvaolajat, bazsalikomot, a 1,5 dl balzsamecetet Ă©s a kevĂ©s foghagymaport alaposan összedolgozzuk.
- Ha kĂ©sz van csicseriborsĂłs-görögfűszeres Ă©tel, azt hozzáadagoljuk a salátás tálhoz Ă©s hozzáadjuk a 4. pontban elkĂ©szĂtett öntetet.
- Az összetevőket alaposan átforgatjuk. Frissen tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
15