Nyári gombás saláta pirított csicseriborsóval

A nyár meleg hónapjaiban igazán jól esik egy kis vitamindús saláta. Gombával és csicseriborsóval és megfelelő zöldségek felhasználásával igazán finom és egészséges tálat készíthetünk. Lássuk is hogyan készül ez a nyári finomság.

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 1,5 evĹ‘kanál kĂłkuszolaj
  • 1 db csicseriborsĂł konzerv
  • 4 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • görög fűszerkeverĂ©k Ă­zlĂ©s szerint
  • 15 dkg salátakeverĂ©k
  • 5 db koktĂ©lparadicsom
  • 10 db olajbogyĂł
  • 5 db kisebb retek
  • 5 dkg feta sajt

Ă–ntethez:

  • 1,5 evĹ‘kanál mĂ©z
  • 1,5 dl olĂ­vaolaj
  • 4 csipet bazsalikom
  • 1,5 dl balzsamecet
  • 1,5 kávĂ©skanál foghagymapor

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük majd a kókuszolajon megpirítjuk, míg a gomba leve el nem tűnik.
  2. Az átmosott borsókat összekeverjük a görögfűszerrel és a a 4 kanál olajjal. Légkeveréses sütőben 180 °C 30-40 percig sütjük.
  3. Egy tálban elhelyezzük a zöldségeket a koktélparadicsomot, felszeletelt retket, olajbogyót és bele kockázzuk a feta sajtot.
  4. Az öntet egy kisebb tálban megcsináljuk. A mézet a 1,5 olívaolajat, bazsalikomot, a 1,5 dl balzsamecetet és a kevés foghagymaport alaposan összedolgozzuk.
  5. Ha kész van csicseriborsós-görögfűszeres étel, azt hozzáadagoljuk a salátás tálhoz és hozzáadjuk a 4. pontban elkészített öntetet.
  6. Az összetevőket alaposan átforgatjuk. Frissen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 120