A panko morzsa egy japán eredetű zsemlemorzsa típus, amelyet hagyományosan fehér kenyeret használva készítenek. A panko morzsa nagyobb szemű, laza és roppanósabb szerkezetű, mint a hagyományos zsemlemorzsa. Ezáltal a panír, amikor panko morzsába forgatják, könnyebb és levegősebb lesz.
A panko morzsában panírozott gomba egy ízletes és ropogós étel, amelyet könnyű elkészíteni. Ez a panírozási módszer remek lehetőséget nyújt arra, hogy élvezze a gombák természetes ízét és egy könnyed és ízletes fogással egészítse ki étrendjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg friss gomba (legjobb a csiperke)
- 1/2 csésze liszt
- 2 tojás, felverve
- 2 csésze panko morzsa (itt beszerezhető)
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- Só és bors ízlés szerint
- Olaj a sütéshez
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- Előkészítés: Mossa meg és alaposan tisztítsa meg a gombákat. Vágja le a gomba szárát, ha szükséges.
- Panírozás: Helyezze el a lisztet egy tálban, a felvert tojást egy másik tálban, és a panko morzsát egy harmadik tálban. A panko morzsához adjon hozzá fokhagymapor, pirospaprika, szárított oregánó, só és bors ízlés szerint, majd keverje össze alaposan.
- A gombák panírozása: Mártogassa a gombákat először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko morzsába. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalukat jól bevonja a panírral. A gombákat helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Sütés: Melegítse elő az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj felmelegedett, tegye a panírozott gombákat a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután tegye a sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyja őket kicsit lecsöpögni a felesleges olajról.
- Tálalás: Tálalja a panko morzsában panírozott gombákat melegen. Legjobb mártogatóssal (fokhagymás tejfölös szósz, chili szósz, ketchup) tálalni, de rizst, rizi-bizit vagy hasábburgonyát is adhatunk az étel mellé.
Jó étvágyat kívánunk!