Panko morzsába panírozott gomba recept

      Panko morzsában panírozott gomba

      A panko morzsa egy japán eredetű zsemlemorzsa típus, amelyet hagyományosan fehér kenyeret használva készítenek. A panko morzsa nagyobb szemű, laza és roppanósabb szerkezetű, mint a hagyományos zsemlemorzsa. Ezáltal a panír, amikor panko morzsába forgatják, könnyebb és levegősebb lesz.

      A panko morzsában panírozott gomba egy ízletes és ropogós étel, amelyet könnyű elkészíteni. Ez a panírozási módszer remek lehetőséget nyújt arra, hogy élvezze a gombák természetes ízét és egy könnyed és ízletes fogással egészítse ki étrendjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg friss gomba (legjobb a csiperke)
      • 1/2 csésze liszt
      • 2 tojás, felverve
      • 2 csésze panko morzsa (itt beszerezhető)
      • 1 teáskanál fokhagymapor
      • 1/2 teáskanál őrölt pirospaprika
      • 1/2 teáskanál szárított oregánó
      • Só és bors ízlés szerint
      • Olaj a sütéshez

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. Előkészítés: Mossa meg és alaposan tisztítsa meg a gombákat. Vágja le a gomba szárát, ha szükséges.
      2. Panírozás: Helyezze el a lisztet egy tálban, a felvert tojást egy másik tálban, és a panko morzsát egy harmadik tálban. A panko morzsához adjon hozzá fokhagymapor, pirospaprika, szárított oregánó, só és bors ízlés szerint, majd keverje össze alaposan.
      3. A gombák panírozása: Mártogassa a gombákat először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a panko morzsába. Ügyeljen arra, hogy mindkét oldalukat jól bevonja a panírral. A gombákat helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsire.
      4. Sütés: Melegítse elő az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Amikor az olaj felmelegedett, tegye a panírozott gombákat a serpenyőbe, és süssük mindkét oldalukat aranybarnára. Ezután tegye a sütőpapírral bélelt tepsibe, és hagyja őket kicsit lecsöpögni a felesleges olajról.
      5. Tálalás: Tálalja a panko morzsában panírozott gombákat melegen. Legjobb mártogatóssal (fokhagymás tejfölös szósz, chili szósz, ketchup) tálalni, de rizst, rizi-bizit vagy hasábburgonyát is adhatunk az étel mellé.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank