Tejfölös vargányaleves
A kissĂ© savanyĂş vargányaleves forrĂłn tálalva nagyon finom előétel a hideg Ĺ‘szi-tĂ©li idĹ‘szakban. ElkĂ©szĂtĂ©se nem bonyolult, tejföllel Ă©s liszttel besűrĂtve igazán laktatĂł fogás. Lássuk is a receptjĂ©t.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 20 dkg vargányagomba
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 db leveskocka
- Ă©telĂzesĂtĹ‘
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A sárgarĂ©pát, fehĂ©rrĂ©pát megtisztĂtom Ă©s vĂ©kony karikákra vágom.
- A vargányát kis szeletekre aprĂtom.
- Az olajat felforrĂłsĂtom, belerakom a karikákra szelt zöldsĂ©geket, kicsit megsĂłzom Ă©s pár percig kis lángon kevergetem, majd hozzáadom a szeletelt vargányát Ă©s vĂzzel felöntöm.
- Közben beleteszem a leveskockát Ă©s egy kiskanál Ă©telĂzesĂtĹ‘t.
- Amikor a zöldsĂ©gek Ă©s a gomba kĂ©szre fĹ‘tt, a tejfölt egy evĹ‘kanál liszttel Ă©s kb. 1 deci vĂzzel csomĂłmentesre kikeverem.
- A forrĂł levesbĹ‘l állandĂł keverĂ©s mellett a tejfölhöz adok a hĹ‘kiegyenlĂtĂ©s vĂ©gett, Ăgy amikor a leveshez keverem a tejfölt nem csomĂłsodik majd össze.
- Amikor a hĹ‘kiegyenlĂtĂ©st elvĂ©geztem, hozzáöntöm a leveshez a tejfölt. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszĂłrom.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
38