Tejfölös vargányaleves

      Tejfölös vargányaleves

      A kissé savanyú vargányaleves forrón tálalva nagyon finom előétel a hideg őszi-téli időszakban. Elkészítése nem bonyolult, tejföllel és liszttel besűrítve igazán laktató fogás. Lássuk is a receptjét.
      Hozzávalók: (2 személyre)

      • 20 dkg vargányagomba
      • 1 db közepes sárgarépa
      • 1 db közepes fehérrépa
      • 2 dl tejföl
      • 1 evőkanál liszt
      • 1 db leveskocka
      • ételízesítő

      Elkészítési idő:35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítom és vékony karikákra vágom.
      2. A vargányát kis szeletekre aprítom.
      3. Az olajat felforrósítom, belerakom a karikákra szelt zöldségeket, kicsit megsózom és pár percig kis lángon kevergetem, majd hozzáadom a szeletelt vargányát és vízzel felöntöm.
      4. Közben beleteszem a leveskockát és egy kiskanál ételízesítőt.
      5. Amikor a zöldségek és a gomba készre főtt, a tejfölt egy evőkanál liszttel és kb. 1 deci vízzel csomómentesre kikeverem.
      6. A forró levesből állandó keverés mellett a tejfölhöz adok a hőkiegyenlítés végett, így amikor a leveshez keverem a tejfölt nem csomósodik majd össze.
      7. Amikor a hőkiegyenlítést elvégeztem, hozzáöntöm a leveshez a tejfölt. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank