
A kissé savanyú vargányaleves forrón tálalva nagyon finom előétel a hideg őszi-téli időszakban. Elkészítése nem bonyolult, tejföllel és liszttel besűrítve igazán laktató fogás. Lássuk is a receptjét.
Hozzávalók: (2 személyre)
- 20 dkg vargányagomba
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes fehérrépa
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 db leveskocka
- ételízesítő
Elkészítési idő:35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A sárgarépát, fehérrépát megtisztítom és vékony karikákra vágom.
- A vargányát kis szeletekre aprítom.
- Az olajat felforrósítom, belerakom a karikákra szelt zöldségeket, kicsit megsózom és pár percig kis lángon kevergetem, majd hozzáadom a szeletelt vargányát és vízzel felöntöm.
- Közben beleteszem a leveskockát és egy kiskanál ételízesítőt.
- Amikor a zöldségek és a gomba készre főtt, a tejfölt egy evőkanál liszttel és kb. 1 deci vízzel csomómentesre kikeverem.
- A forró levesből állandó keverés mellett a tejfölhöz adok a hőkiegyenlítés végett, így amikor a leveshez keverem a tejfölt nem csomósodik majd össze.
- Amikor a hőkiegyenlítést elvégeztem, hozzáöntöm a leveshez a tejfölt. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórom.
Jó étvágyat kívánunk!