Tejfölös vargányaleves

A kissé savanyú vargányaleves forrón tálalva nagyon finom előétel a hideg őszi-téli időszakban. Elkészítése nem bonyolult, tejföllel és liszttel besűrítve igazán laktató fogás. Lássuk is a receptjét.
Hozzávalók: (2 személyre)

  • 20 dkg vargányagomba
  • 1 db közepes sárgarĂ©pa
  • 1 db közepes fehĂ©rrĂ©pa
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál liszt
  • 1 db leveskocka
  • Ă©telĂ­zesĂ­tĹ‘

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A sárgarépát, fehérrépát megtisztítom és vékony karikákra vágom.
  2. A vargányát kis szeletekre aprítom.
  3. Az olajat felforrósítom, belerakom a karikákra szelt zöldségeket, kicsit megsózom és pár percig kis lángon kevergetem, majd hozzáadom a szeletelt vargányát és vízzel felöntöm.
  4. Közben beleteszem a leveskockát és egy kiskanál ételízesítőt.
  5. Amikor a zöldségek és a gomba készre főtt, a tejfölt egy evőkanál liszttel és kb. 1 deci vízzel csomómentesre kikeverem.
  6. A forró levesből állandó keverés mellett a tejfölhöz adok a hőkiegyenlítés végett, így amikor a leveshez keverem a tejfölt nem csomósodik majd össze.
  7. Amikor a hőkiegyenlítést elvégeztem, hozzáöntöm a leveshez a tejfölt. Tálaláskor vágott petrezselyemmel megszórom.

Jó étvágyat kívánunk!

 38