Ezúttal egy abszolút gyorsan elkészÃthetÅ‘ zöldborsós-gombás tésztaételt készÃtünk el, melyet paradicsomszósszal tálalunk. Ez a húsmentes tészta mindössze 558 Kcal adagonként és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 10 dkg erdei vagy barna sampinyon gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg érett paradicsom vagy konzerv paradicsom
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- só, bors
- 3 dkg vaj/margarin
- 20 dkg zöldborsó (tisztÃtott/mélyhűtött)
- 2 evÅ‘kanál olÃvaolaj
- negyed kiskanál morzsolt kakukkfű
- 40 dkg spagetti
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint:Közepes
ElkészÃtés menete:
- A gombát, hagymát és a fokhagymát megtisztÃtjuk, a gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.Â
- A paradicsomot elÅ‘bb forró, majd hideg vÃzbe dobjuk, meghámozzuk, vékony csÃkokra szeljük. A petrezselymet leöblÃtjük, leveleit finomra aprÃtjuk.
- A szalonnát felkockázzuk, megpirÃtjuk, rádobjuk a gombát, Ãzlés szerint borsozzuk, fedÅ‘ nélkül 3 percig sütjük.
- Hozzáadjuk a vajat/margarint és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt puhára pároljuk, végül beleforgatjuk a petrezselymet, csak a végén sózzuk.
- Az olajat felhevÃtjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, sóval, borssal ÃzesÃtjük, élénk tűzön besűrÃtjük (10-12 perc).
- Enyhén sós, bÅ‘ vÃzben kifÅ‘zzük a tésztát, leszűrjük, elÅ‘melegÃtett tálra terÃtjük, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két (fa)villa segÃtségével lazán összekeverjük.Â
- Tetejére simÃtjuk a paradicsommártást, végül a maradék ragut, ám a szépség kedvéért csak az asztalánál keverjük össze.Â
- Külön tálkában reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kÃnálhatunk hozzá. Frissen tálaljuk!
Jó étvágyat kÃvánunk!