Gombás-zöldborsós spagetti paradicsommártásban

      Gombás-zöldborsós spagetti paradicsommártással

      Ezúttal egy abszolút gyorsan elkészíthető zöldborsós-gombás tésztaételt készítünk el, melyet paradicsomszósszal tálalunk. Ez a húsmentes tészta mindössze 558 Kcal adagonként és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 10 dkg erdei vagy barna sampinyon gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 40 dkg érett paradicsom vagy konzerv paradicsom
      • 1 kis csokor petrezselyem
      • 10 dkg húsos, füstölt szalonna
      • só, bors
      • 3 dkg vaj/margarin
      • 20 dkg zöldborsó (tisztított/mélyhűtött)
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • negyed kiskanál morzsolt kakukkfű
      • 40 dkg spagetti

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát, hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
      2. A paradicsomot előbb forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, vékony csíkokra szeljük. A petrezselymet leöblítjük, leveleit finomra aprítjuk.
      3. A szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, rádobjuk a gombát, ízlés szerint borsozzuk, fedő nélkül 3 percig sütjük.
      4. Hozzáadjuk a vajat/margarint és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt puhára pároljuk, végül beleforgatjuk a petrezselymet, csak a végén sózzuk.
      5. Az olajat felhevítjük, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot és a kakukkfüvet, sóval, borssal ízesítjük, élénk tűzön besűrítjük (10-12 perc).
      6. Enyhén sós, bő vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, előmelegített tálra terítjük, hozzáadjuk a gombás-zöldborsós ragu felét, két (fa)villa segítségével lazán összekeverjük.
      7. Tetejére simítjuk a paradicsommártást, végül a maradék ragut, ám a szépség kedvéért csak az asztalánál keverjük össze.
      8. Külön tálkában reszelt parmezán vagy érlelt juhsajtot kínálhatunk hozzá. Frissen tálaljuk!

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank