Gombás-zöldborsós spagetti paradicsommártásban
EzĂşttal egy abszolĂşt gyorsan elkĂ©szĂthetĹ‘ zöldborsĂłs-gombás tĂ©sztaĂ©telt kĂ©szĂtĂĽnk el, melyet paradicsomszĂłsszal tálalunk. Ez a hĂşsmentes tĂ©szta mindössze 558 Kcal adagonkĂ©nt Ă©s vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 10 dkg erdei vagy barna sampinyon gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 dkg érett paradicsom vagy konzerv paradicsom
- 1 kis csokor petrezselyem
- 10 dkg húsos, füstölt szalonna
- sĂł, bors
- 3 dkg vaj/margarin
- 20 dkg zöldborsĂł (tisztĂtott/mĂ©lyhűtött)
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- negyed kiskanál morzsolt kakukkfű
- 40 dkg spagetti
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát, hagymát Ă©s a fokhagymát megtisztĂtjuk, a gombát vĂ©kony szeletekre, a hagymát aprĂłra vágjuk.Â
- A paradicsomot elĹ‘bb forrĂł, majd hideg vĂzbe dobjuk, meghámozzuk, vĂ©kony csĂkokra szeljĂĽk. A petrezselymet leöblĂtjĂĽk, leveleit finomra aprĂtjuk.
- A szalonnát felkockázzuk, megpirĂtjuk, rádobjuk a gombát, ĂzlĂ©s szerint borsozzuk, fedĹ‘ nĂ©lkĂĽl 3 percig sĂĽtjĂĽk.
- Hozzáadjuk a vajat/margarint és a zöldborsót (ha mélyhűtött, fagyos állapotban), fedő alatt puhára pároljuk, végül beleforgatjuk a petrezselymet, csak a végén sózzuk.
- Az olajat felhevĂtjĂĽk, megfonnyasztjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsomot Ă©s a kakukkfĂĽvet, sĂłval, borssal ĂzesĂtjĂĽk, Ă©lĂ©nk tűzön besűrĂtjĂĽk (10-12 perc).
- EnyhĂ©n sĂłs, bĹ‘ vĂzben kifĹ‘zzĂĽk a tĂ©sztát, leszűrjĂĽk, elĹ‘melegĂtett tálra terĂtjĂĽk, hozzáadjuk a gombás-zöldborsĂłs ragu felĂ©t, kĂ©t (fa)villa segĂtsĂ©gĂ©vel lazán összekeverjĂĽk.Â
- TetejĂ©re simĂtjuk a paradicsommártást, vĂ©gĂĽl a maradĂ©k ragut, ám a szĂ©psĂ©g kedvéért csak az asztalánál keverjĂĽk össze.Â
- KĂĽlön tálkában reszelt parmezán vagy Ă©rlelt juhsajtot kĂnálhatunk hozzá. Frissen tálaljuk!
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
113