Gombás-spenótos baconbe tekert pulykamell
A mai ebédre egy finom gombás-spenótos pulykamell receptet próbálunk ki. A baconbe csavart töltött pulykamell szeleteket sütőben sütjük ki és tetszőleges körettel tálaljuk. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperkegomba
- 50 dkg spenĂłt
- 60 dkg pulykamell
- 12 szelet bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olĂvaolaj
- sĂł ĂzlĂ©s szerint
- bors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- FĹ‘zzĂĽk meg a spenĂłtot sĂłs, lobogĂł vĂzben, csepegtessĂĽk le, fűszerezzĂĽk sĂłval, borssal, tört fokhagymával ĂzlĂ©s szerint.
- TisztĂtsuk meg, majd vágjuk aprĂłra a gombát, Ă©s pici olajon pároljuk meg.
- Keverjük össze a spenótot és a gombát, töltsük a vékonyra szeletelt pulykamellekbe, és göngyöljük fel, majd tekerjük be a baconszeletekbe.
- Süssük sütőben 180 °C aranybarnára, és friss salátával tálaljuk!
- Frissen, ĂzlĂ©s szerint zöldsĂ©gkörettel vagy párolt rizzsel/hasábburgonyával tálalhatjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
88