Gombás-spenótos baconbe tekert pulykamell

      Gombás-spenótos baconbe tekert pulykamell

      A mai ebédre egy finom gombás-spenótos pulykamell receptet próbálunk ki. A baconbe csavart töltött pulykamell szeleteket sütőben sütjük ki és tetszőleges körettel tálaljuk. Lássuk is a receptet!
      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperkegomba
      • 50 dkg spenót
      • 60 dkg pulykamell
      • 12 szelet bacon
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 ek olívaolaj
      • só ízlés szerint
      • bors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Főzzük meg a spenótot sós, lobogó vízben, csepegtessük le, fűszerezzük sóval, borssal, tört fokhagymával ízlés szerint.
      2. Tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra a gombát, és pici olajon pároljuk meg.
      3. Keverjük össze a spenótot és a gombát, töltsük a vékonyra szeletelt pulykamellekbe, és göngyöljük fel, majd tekerjük be a baconszeletekbe.
      4. Süssük sütőben 180 °C aranybarnára, és friss salátával tálaljuk!
      5. Frissen, ízlés szerint zöldségkörettel vagy párolt rizzsel/hasábburgonyával tálalhatjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank