Gombás raguleves

      Gombás raguleves

      A gombát nagyon sokféle előétel és leves alapanyagaként felhasználható. Tartalmas és finom ragulevest készíthetünk gomba felhasználásával. Lássuk a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 30 dkg csirkeaprólék (csirkeszárny, csirkenyak, csirkehát vagy belsőség is lehet)
      • 15 dkg csiperke gomba
      • 1 kis fej vöröshagyma
      • 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karfiol)
      • 1 csomó petrezselyem
      • 1 késhegynyi pirospaprika,
      • köménymag, szerecsendió ízlés szerint
      • majoranna ízlés szerint
      • 1 dl tejföl
      • só, őrölt fekete bors
      • 1/2 dl olaj

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a felszeletelt vegyes zöldséget.
      2. Meghintjük petrezselyemmel egy késhegynyi pirospaprikával, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
      3. 1,2 liter vízben puhára főzzük a sózott és borsozott csirkeaprólékot.
      4. A főtt csirkeaprólékban még belefőzzük a majoránnát, köményét, gyömbért és szerecsendiót.
      5. Hozzáadjuk a párolt gombát a zöldségekkel a fenti főzethez.
      6. Utolsó lépésként hozzáadjuk az 1 dl tejfölt és simára keverjük. Forrón tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank