Gombás raguleves
A gombát nagyon sokfĂ©le előétel Ă©s leves alapanyagakĂ©nt felhasználhatĂł. Tartalmas Ă©s finom ragulevest kĂ©szĂthetĂĽnk gomba felhasználásával. Lássuk a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 30 dkg csirkeaprólék (csirkeszárny, csirkenyak, csirkehát vagy belsőség is lehet)
- 15 dkg csiperke gomba
- 1 kis fej vöröshagyma
- 15 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, karfiol)
- 1 csomĂł petrezselyem
- 1 késhegynyi pirospaprika,
- kömĂ©nymag, szerecsendiĂł ĂzlĂ©s szerint
- majoranna ĂzlĂ©s szerint
- 1 dl tejföl
- só, őrölt fekete bors
- 1/2 dl olaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 50 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a felszeletelt vegyes zöldséget.
- MeghintjĂĽk petrezselyemmel egy kĂ©shegynyi pirospaprikával, Ă©s egy kevĂ©s vĂzzel puhára pároljuk.
- 1,2 liter vĂzben puhára fĹ‘zzĂĽk a sĂłzott Ă©s borsozott csirkeaprĂłlĂ©kot.
- A főtt csirkeaprólékban még belefőzzük a majoránnát, köményét, gyömbért és szerecsendiót.
- Hozzáadjuk a párolt gombát a zöldségekkel a fenti főzethez.
- Utolsó lépésként hozzáadjuk az 1 dl tejfölt és simára keverjük. Forrón tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
270