Gombás raguleves

A gombát nagyon sokféle előétel és leves alapanyagaként felhasználható. Tartalmas és finom ragulevest készíthetünk gomba felhasználásával. Lássuk a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 30 dkg csirkeaprĂłlĂ©k (csirkeszárny, csirkenyak, csirkehát vagy belsĹ‘sĂ©g is lehet)
  • 15 dkg csiperke gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 15 dkg vegyes zöldsĂ©g (sárgarĂ©pa, fehĂ©rrĂ©pa, karfiol)
  • 1 csomĂł petrezselyem
  • 1 kĂ©shegynyi pirospaprika,
  • kömĂ©nymag, szerecsendiĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • majoranna Ă­zlĂ©s szerint
  • 1 dl tejföl
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1/2 dl olaj

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Az olajban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a gombát, a felszeletelt vegyes zöldséget.
  2. Meghintjük petrezselyemmel egy késhegynyi pirospaprikával, és egy kevés vízzel puhára pároljuk.
  3. 1,2 liter vízben puhára főzzük a sózott és borsozott csirkeaprólékot.
  4. A főtt csirkeaprólékban még belefőzzük a majoránnát, köményét, gyömbért és szerecsendiót.
  5. Hozzáadjuk a párolt gombát a zöldségekkel a fenti főzethez.
  6. Utolsó lépésként hozzáadjuk az 1 dl tejfölt és simára keverjük. Forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 270