Gombával töltött sült paradicsom

A mai vacsorára gombával töltött sült sült paradicsomot készítjük el az egészséges könnyed étkezés jegyében. Hagymával, bazsalikommal igazán ízletes fogás, amit önmagával vagy rizottóval is fogyaszthatunk. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 db paradicsom
  • 20 dkg gomba
  • 4 szál zöldhagyma
  • 3 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 1 evĹ‘kanál bazsalikom
  • 15 dkg sajt
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magjukat, belsejét enyhén besózzuk, borsozzuk.
  2. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.
  3. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és megpirítjuk. Bazsalikommal, sóval borssal ízesítjük, majd összepirítjuk.
  4. A sütőt 180 °C előmelegítjük. A kikapart paradicsomokat megtöltjük a pirított gombával.
  5. A tetejét megszórjuk a sajttal, mellé helyezzük a kalapokat, és a sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.
  6. A tölött paradicsomot pirított bagettszeletekre rakva vagy, ha több időnk van, rizottóval kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 151