A gombás-tejszínes nyúltokány egy ízletes és különleges vadétel, amely a nyúl húsának és gombának tökéletes harmóniáját kínálja. Ez a recept kiváló választás ünnepi alkalmakra vagy hétvégi családi ebédekre. A gombás nyúltokány elkészítése időigényes, a végeredmény pedig mindig lenyűgöző. A zamatos gombák és a nyúl húsa együtt egyedülálló ízélményt nyújtanak. Próbálja ki ezt a különleges ínyenc fogást!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 1 kg nyúlhús
- 30 dkg rókagomba
- 10 dkg zsír
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 1.5 l húsleves alaplé
- 2 dl tejszín
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 fej vöröshagyma
- só és őrölt bors ízlés szerint
- boróka
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítés menete:
- A nyúlhúst lefejtjük a csontról, majd a húsleveshez hasonló módon alaplevet főzünk belőle.
- A tokányhoz a húst metéltre vágjuk.
- A serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a metéltre vágott nyúlhúst és a rókagombát.
- Miután megpirult a hús, felengedjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az őrölt borókát.
- Ha a hús megpárolódott, tejszínes habarással sűrítjük, majd a legvégén hozzáadjuk az 1 dl száraz fehérbort.
- Tálaláskor a tokányt egész sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!