Gombás-tejszínes nyúltokány

      Gombás-tejszínes nyúltokány

      A gombás-tejszínes nyúltokány egy ízletes és különleges vadétel, amely a nyúl húsának és gombának tökéletes harmóniáját kínálja. Ez a recept kiváló választás ünnepi alkalmakra vagy hétvégi családi ebédekre. A gombás nyúltokány elkészítése időigényes, a végeredmény pedig mindig lenyűgöző. A zamatos gombák és a nyúl húsa együtt egyedülálló ízélményt nyújtanak. Próbálja ki ezt a különleges ínyenc fogást!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg nyúlhús
      • 30 dkg rókagomba
      • 10 dkg zsír
      • 10 dkg liszt
      • 10 dkg vaj
      • 1.5 l húsleves alaplé
      • 2 dl tejszín
      • 1 dl száraz fehérbor
      • 2 fej vöröshagyma
      • só és őrölt bors ízlés szerint
      • boróka

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A nyúlhúst lefejtjük a csontról, majd a húsleveshez hasonló módon alaplevet főzünk belőle.
      2. A tokányhoz a húst metéltre vágjuk.
      3. A serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a metéltre vágott nyúlhúst és a rókagombát.
      4. Miután megpirult a hús, felengedjük az alaplével, sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk az őrölt borókát.
      5. Ha a hús megpárolódott, tejszínes habarással sűrítjük, majd a legvégén hozzáadjuk az 1 dl száraz fehérbort.
      6. Tálaláskor a tokányt egész sült burgonyával tálaljuk.

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük