Nagyon finom a karácsonyi vacsora előételeként egy kis pikáns gombapástétom pirÃtóssal. Alkoholtartalma miatt csak felnÅ‘tteknek ajánljuk. Lássuk is ezt a különleges receptet!
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 dkg barna csiperkegomba
- 1 evÅ‘kanál szárÃtott erdei gomba keverék
- 10 dkg puha vaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- fél narancs reszelt héja
- 1 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál konyak (vagy vodka)
- só, bors
ElkészÃtési idÅ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkészÃtés menete:
-  A vaj felén kevés sóval kevergetve megpároljuk a kétféle, nagyon apróra vágott/reszelt hagymát.
- Az apróra gombát és az apróra tört erdei gombakeveréket hozzáadjuk , és nagy lángon, kevergetve átsütjük.Â
- Ezután mehet hozzá a kakukkfű, konyak, narancshéj, pár tekerésnyi bors és még egy kevés só, majd a folyadékot 1-2 perc alatt elpárologtatjuk a keverékről.
- Langyosan összekeverjük a maradék puha vajjal és kicsi formákba töltjük. Hűtőben egy napig eltartható.
- PirÃtósra kenve igazán étvágygerjesztÅ‘ előétel.
Jó étvágyat kÃvánunk!