Karácsonyi gombapástétom

      Karácsonyi gombapástétom recept

      Nagyon finom a karácsonyi vacsora előételeként egy kis pikáns gombapástétom pirítóssal. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánljuk. Lássuk is ezt a különleges receptet!

      Hozzávalók (4 személyre):

      • 1 kis fej hagyma
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 10 dkg barna csiperkegomba
      • 1 evőkanál szárított erdei gomba keverék
      • 10 dkg puha vaj
      • 1 teáskanál kakukkfű
      • fél narancs reszelt héja
      • 1 evőkanál narancslé
      • 2 evőkanál konyak (vagy vodka)
      • só, bors

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1.  A vaj felén kevés sóval kevergetve megpároljuk a kétféle, nagyon apróra vágott/reszelt hagymát.
      2. Az apróra gombát és az apróra tört erdei gombakeveréket hozzáadjuk , és nagy lángon, kevergetve átsütjük.
      3. Ezután mehet hozzá a kakukkfű, konyak, narancshéj, pár tekerésnyi bors és még egy kevés só, majd a folyadékot 1-2 perc alatt elpárologtatjuk a keverékről.
      4. Langyosan összekeverjük a maradék puha vajjal és kicsi formákba töltjük. Hűtőben egy napig eltartható.
      5. Pirítósra kenve igazán étvágygerjesztő előétel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank