Karácsonyi gombapástétom

Nagyon finom a karácsonyi vacsora előételeként egy kis pikáns gombapástétom pirítóssal. Alkoholtartalma miatt csak felnőtteknek ajánljuk. Lássuk is ezt a különleges receptet!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg barna csiperkegomba
  • 1 evĹ‘kanál szárĂ­tott erdei gomba keverĂ©k
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • fĂ©l narancs reszelt hĂ©ja
  • 1 evĹ‘kanál narancslĂ©
  • 2 evĹ‘kanál konyak (vagy vodka)
  • sĂł, bors

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1.  A vaj felén kevés sóval kevergetve megpároljuk a kétféle, nagyon apróra vágott/reszelt hagymát.
  2. Az apróra gombát és az apróra tört erdei gombakeveréket hozzáadjuk , és nagy lángon, kevergetve átsütjük. 
  3. Ezután mehet hozzá a kakukkfű, konyak, narancshéj, pár tekerésnyi bors és még egy kevés só, majd a folyadékot 1-2 perc alatt elpárologtatjuk a keverékről.
  4. Langyosan összekeverjük a maradék puha vajjal és kicsi formákba töltjük. Hűtőben egy napig eltartható.
  5. Pirítósra kenve igazán étvágygerjesztő előétel.

Jó étvágyat kívánunk!

 300