Egyszerű töltött tök variáció, ahogy még nem próbáltad!

      Gombával töltött tök

      A töltött tök tökéletes választás, ha valami egészségeset és laktatót szeretnél készíteni, ami még ízletes is! Ez a recept a tök ízét kiegészíti a gomba egyedi zamatával. Ha fogyókúrázol, akkor is tökéletes választás ez a recept, mert a tök alacsony kalóriatartalmú, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Olvasd el, hogyan lehet a töltött tök a konyhád sztárja, és fedezd fel a titkot, amiért ez a fogás annyira népszerű az őszi-téli szezonban! Kezdőknek is ideális a gombás töltött tökreceptje, lépésről lépésre bemutatjuk az elkészítés módját!

      • 4 db szikkadt zsemle
      • 2 kisebb, zsenge tök (összesen kb. 1 kg)
      • 40 dkg sampinyon gomba
      • 2 tojás+2 tojássárgája
      • 10 dkg gouda sajt
      • 1 közepes fej hagyma
      • 3 gerezd fokhagyma
      • 1 csokor petrezselyem
      • 2 evőkanál étolaj
      • só, bors
      • diónyi vaj/margarin
      • 2 dl tejföl
      • 8 db koktélparadicsom

      Elkészítési idő: 65 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A tököket meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, magjaikat kivájjuk.
      2. Folytatva az előkészületeket: A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, valamennyit nagyon apróra vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, a sajtot megreszeljük.
      3. Megpirítjuk a felforrósított napraforgó étolajban a gombát, hozzáadjuk a vöröshagymát és az áttört fokhagymát, éppen csak megfonnyasztjuk ezután hűlni hagyjuk.
      4.  Hozzáadjuk a jól kinyomkodott zsemléket, a hagymás gombát, a petrezselymet, 2 tojást, a sajt felét, sózzuk, borsozzuk, jól összedolgozzuk.
      5. A vajjal/margarinnal  kikenünk egy csinos sütőedényt, belefektetjük a kivájt tököket, és a belsejükbe púpozzuk a tölteléket.
      6. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat, a maradék reszelt sajtot, ízlés szerint sót és frissen őrölt fekete borsot, aztán bevonjuk vele a tököcskéket, és 180 °C-os sütőben enyhe pirulásig sütjük (25-30 perc).
      7. Tálalás előtt 5-8 percig pihentetjük, a félbe-negyedbe vágott paradicsomokkal és a bazsalikommal díszítjük. Buronyapüré vagy rizs hozzá köretként.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank