Fűszeres besamellel töltött gombafejek

A besamel mártást főleg húsokhoz szoktunk alkalmazni, de kipróbálva gombatöltelékként is kiváló alapanyag, hogy egy finom és húsmentes ebédet állítsunk össze. A besamellel töltött gombafejek recepttel garantáltan egy különleges fogást tehetünk le a családi asztalra.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 10 nagyobb db csiperkegomba
  • 1 evĹ‘kanál margarin
  • 8 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2.5 dl tej
  • 5 dkg fĂ©lkemĂ©ny reszelt sajt
  • 1 evĹ‘kanál finomliszt
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • bors Ă­zlĂ©s szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombák tönkjét kivágjuk, megpucoljuk, megmossuk és lecsepegtetjük és egy tepsibe helyezzük.
  2. Elkészítjük a besamelt. A tejet felforraljuk, félretesszük.
  3. 1 evőkanál margarint felforrósítunk, és rajta a lisztet világosra pirítjuk, majd a forró tejet apránként hozzáöntjük. Folytonos keverés mellett pár perc alatt besűrűsödik.
  4. Ha besűrűsödött a gázt elzárjuk, és mehet bele a reszelt fokhagyma, a reszelt sajt, a kakukkfű, a só és a bors. Jól összekeverjük.
  5. A kész mártást a tepsiben előkészített gombafejekbe töltjük.
  6. Előmelegített sütőben 200-220 °C-on készre sütjük a gombafejeket.
  7. Rizzsel, rizibizivel melegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 204