Gombás kukorica saláta recept keletiesen
Gombás saláták közĂĽl a gombás kukorica saláta receptjĂ©t prĂłbáljuk ki keleties Ăzekkel, szĂłjaszĂłsz Ă©s gyömbĂ©r felhasználásával. Lássuk ennek a finom salátának a receptjĂ©t.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperke gomba
- 40 dkg fagyasztott kukorica
- 0.4 dl olaj
- 2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
- 8 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál szezámmag
- fokhagyma
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s cikkekre vágjuk, a gyömbĂ©rt lereszeljĂĽk, a fokhagymát finomra zĂşzzuk.
- FelhevĂtett olajon átfuttatjuk a cikkekre vágott gombát a reszelt gyömbĂ©rrel Ă©s a finomra zĂşzott fokhagymával egyĂĽtt.
- Hozzáadjuk a kukoricát, a szójaszószt és 1-2 percig forraljuk.
- Tálaláskor meghintjĂĽk szárazon pirĂtott szezámmaggal. KöretkĂ©nt párolt rizst kĂnálhatunk hozzá.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
281