Gombás saláták közül a gombás kukorica saláta receptjét próbáljuk ki keleties ízekkel, szójaszósz és gyömbér felhasználásával. Lássuk ennek a finom salátának a receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csiperke gomba
- 40 dkg fagyasztott kukorica
- 0.4 dl olaj
- 2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
- 8 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál szezámmag
- fokhagyma
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a fokhagymát finomra zúzzuk.
- Felhevített olajon átfuttatjuk a cikkekre vágott gombát a reszelt gyömbérrel és a finomra zúzott fokhagymával együtt.
- Hozzáadjuk a kukoricát, a szójaszószt és 1-2 percig forraljuk.
- Tálaláskor meghintjük szárazon pirított szezámmaggal. Köretként párolt rizst kínálhatunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!