Gombás kukorica saláta recept keletiesen

Gombás saláták közül a gombás kukorica saláta receptjét próbáljuk ki keleties ízekkel, szójaszósz és gyömbér felhasználásával. Lássuk ennek a finom salátának a receptjét.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csiperke gomba
  • 40 dkg fagyasztott kukorica
  • 0.4 dl olaj
  • 2 kiskanál frissen reszelt gyömbĂ©r
  • 8 evĹ‘kanál szĂłjaszĂłsz
  • 4 evĹ‘kanál szezámmag
  • fokhagyma

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a fokhagymát finomra zúzzuk.
  2. Felhevített olajon átfuttatjuk a cikkekre vágott gombát a reszelt gyömbérrel és a finomra zúzott fokhagymával együtt.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, a szójaszószt és 1-2 percig forraljuk.
  4. Tálaláskor meghintjük szárazon pirított szezámmaggal. Köretként párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 281