Gombás kukorica saláta recept keletiesen

      Gombás kukorica saláta gyömbérrel és szójaszósszal

      Gombás saláták közül a gombás kukorica saláta receptjét próbáljuk ki keleties ízekkel, szójaszósz és gyömbér felhasználásával. Lássuk ennek a finom salátának a receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csiperke gomba
      • 40 dkg fagyasztott kukorica
      • 0.4 dl olaj
      • 2 kiskanál frissen reszelt gyömbér
      • 8 evőkanál szójaszósz
      • 4 evőkanál szezámmag
      • fokhagyma

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk, a gyömbért lereszeljük, a fokhagymát finomra zúzzuk.
      2. Felhevített olajon átfuttatjuk a cikkekre vágott gombát a reszelt gyömbérrel és a finomra zúzott fokhagymával együtt.
      3. Hozzáadjuk a kukoricát, a szójaszószt és 1-2 percig forraljuk.
      4. Tálaláskor meghintjük szárazon pirított szezámmaggal. Köretként párolt rizst kínálhatunk hozzá.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank