Fokhagymás gombaszelet
Nagyon finom gombás fokhagymás tésztaétel receptjét próbáluk ki. A fokhagymás gombaszelet makarónival tálalva fenséges és egészséges ebéd lehet az egész családnak.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg csiperke vagy szegfűgomba gomba
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- köménymag, örölt fekete bors, só
- Ă©tolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘:
Nehézségi szint: 35 perc
ElkĂ©szĂtĂ©s menete: Könnyű
- A hagymát apróra vágjuk és étolajban üvegesre pároljuk.
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s a gomba kalapjait kömĂ©nymagos, sĂłs vĂzben megfĹ‘zzĂĽk.
- Amikor megfĹ‘tt a gomba kiemeljĂĽk a forrĂł vĂzbĹ‘l, leöblĂtjĂĽk Ă©s egy tálba helyezzĂĽk. A gomba fĹ‘zĹ‘levĂ©t fĂ©lretesszĂĽk.
- Ebbe belerakjuk a párolt hagymát.
- BelereszelĂĽnk a fokhagymát, ezután sĂłval Ă©s borssal ĂzesĂtjĂĽk.
- A gomba főzőlevét tejfölözzük, ráöntjük a hagymás gombakalapokra.
- Köretként makarónival tálaljuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
312