Fokhagymás gombaszelet

Nagyon finom gombás fokhagymás tésztaétel receptjét próbáluk ki. A fokhagymás gombaszelet makarónival tálalva fenséges és egészséges ebéd lehet az egész családnak.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg csiperke vagy szegfűgomba gomba
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • kömĂ©nymag, örölt fekete bors, sĂł
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő:

Nehézségi szint: 35 perc

Elkészítés menete: Könnyű

  1. A hagymát apróra vágjuk és étolajban üvegesre pároljuk.
  2. A gombát megtisztítjuk és a gomba kalapjait köménymagos, sós vízben megfőzzük.
  3. Amikor megfőtt a gomba kiemeljük a forró vízből, leöblítjük és egy tálba helyezzük. A gomba főzőlevét félretesszük.
  4. Ebbe belerakjuk a párolt hagymát.
  5. Belereszelünk a fokhagymát, ezután sóval és borssal ízesítjük.
  6. A gomba főzőlevét tejfölözzük, ráöntjük a hagymás gombakalapokra.
  7. Köretként makarónival tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 287