Gombás tükörtojásos tarja

A sült tarja elkészítésének sok módja létezik. Ezúttal egy gombás tükörtojásos feltéttel készítjük el. A gombás tükörtojásos tarja receptjével biztos a siker.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 szelet csont nĂ©lkĂĽli tartja
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 közepes fej hagyma
  • 4 tojás
  • 4 dl tejföl
  • kb. 10 dkg trappista sajt (nem tudom pontosan, mert nem mĂ©rtem, ezĂ©rt lehet több is)
  • sĂł, Ă©s örölt feketebors
  • sĂĽlt hĂşsokhoz valĂł fűszerkeverĂ©k
  • Ă©tolaj

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk, a hagymákat apróra vágjuk.
  2. A húst kiklopfoljuk , ízlés szerint sózzuk-borsozzuk és sült hús fűszerkeverékkel behintjük.
  3. A húst éolajon elősütjük, majd felengedjük vízzel, és fedő alatt félig készre pároljuk és félretesszük.
  4. A felaparított hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a gombát, sósszuk és borsozzuk és rövid ideig megpároljuk.
  5. Egy tepsiben egymástól távol elhelyezzük a tarjaszeleteket, majd a szaftját is ráöntöttem, amiben párolódott. A húsok közé helyezzük a párolt gombát szaftjával együtt. Csak a tarják közötti részt töltsük fel gombaszósszal.
  6. A gombás részeket fedjük le tejföllel, majd ezt a részt szórjuk be reszelt tappista sajttal.
  7. A húsokra üssünk egy-egy tojást.
  8. Végül fedjük le tepsit fóliával és tegyük be a sütőbe.
  9. Közepes lángon süssük addig, míg a tojás fehérje meg nem szilárdul és a sajt rá nem olvad.
  10. Ha elkészült a tojásokra ízlés szerint pirospaprikát szórhatunk.
  11. Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvagyat kívánunk!

 514