Főtt marhaszelet gombás raguval

      Főtt marhaszelet krémes gombás raguval

      Ha szereted a főtt marhahúst és a mennyeien finom ételeket, akkor a krémes gombás raguval tálalt főtt marhaszeletgarantáltan az új kedvenced lesz! Ez az étel tökéletes választás egy hétvégi vacsorához vagy akár egy különlegesebb alkalomra is. Készítsd el még ma, és varázsolj el mindenkit ezzel a krémes, illatos ragus csodával!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 1 kg marhaszegy
      • 10 dkg füstölt szalonna
      • 10 dkg szárított gomba
      • 1 csapott evőkanál pirospaprika
      • 1 kiskanál étkezési keményítő
      • 2 fej vöröshagyma
      • 4 evőkanál tejföl
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 db paradicsom
      • só és feketebors (ízlés szerint)
      • 1 kiskanál csilipehely
      • kevés petrezselyemzöld
      • kevés sertészsír

      Elkészítési idő:65 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      1. A marhaszegyet egy darabban, enyhén sós vízben néhány szem borssal, fedő alatt hosszú időn keresztül, gyöngyözve feltesszük főni.
      2. Mikor a hús félig megfőtt, a szalonnát csíkokra vágjuk.
      3. A szárított gombát annyi vízben, hogy kétszeresen ellepje, beáztatjuk (lehet friss erdei gombából is csinálni, de finomabb, szárított erdei gombákból van összeállítva).
      4. A paradicsomról lehúzzuk a héját (vizet forralunk, majd a paradicsom csumáját kivágjuk, kereszt alakban bevágjuk, és szűrővel a vízbe mártjuk. Amikor a paradicsom héja kezd ráncosodni, kivesszük, és mikor meghűlt, könnyen lehúzható róla a héja).
      5. A vöröshagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát fokhagymanyomóval egy tányérba nyomjuk.
      6. Ha a hús megfőtt, kivesszük a főzővízből és lecsöpögtetjük. A főzővíz egy részét, mint alaplé felhasználjuk a raguhoz.
      7. Nagyon kevés zsiradékon a csíkokra vágott szalonnát megpirítjuk, majd kisült zsírján a hagymát, majd a szétzúzott fokhagymát is megpároljuk. Enyhén megsózzuk.
      8. A meghámozott paradicsomot feldarabolva hozzáadjuk, majd rövid idő után a fakanállal szétnyomjuk. A beáztatott gombát is beleöntjük az áztató levével együtt. Felforraljuk.
      9. Kevés csilipehellyel, petrezselyemzölddel, őrölt pirospaprikával fűszerezzük, felöntjük fél bögre hús alaplével.
      10. Mikor visszamelegedett, elkeverjük a tejföllel, majd kevés keményítőt szitálva rá ismét elkeverjük. Enyhe gyöngyözés mellett kevergetve besűrítjük.
      11. A meghűlt húst ujjnyi, makaróni tésztát főzünk mellé, és bőséges ragut halmozunk a tésztán tálalt hússzeletekre. Fogyasztás előtt tejföllel is megöntözhetjük ízlés szerint.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük