
A mai ebédünk előétele egy nagyon finom zalai, sertéshúsos gombaleves lesz, a zalai betyárleves. A finom és tartalmas levesünk nagyon jól esik egy téli vagy őszi napon. Próbáld ki ezt a finom zalai fogást, mely biztosan sokaknak ízleni fog.
Hozzávalók (4 személyre)
- 50 dkg sertéscomb
- 1 db gombakonzerv
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 csokor kapor
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 2 evőkanál finomliszt
- 4 evőkanál napraforgó olaj
- só ízlés szerint
- 2 l víz
Elkészítési idő:70 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Étolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott sertéscombot. Eztán ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
- Felengedjük más fél pohár (3 dl) vízzel, és félig puhára a húst.
- Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.
- Amikor megfőtt az utolsó fázisban behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.
Jó étvágyat kívánunk!