Finom gombaleves: Zalai betyárleves

      Zalai betyárleves

      A mai ebédünk előétele egy nagyon finom zalai, sertéshúsos gombaleves lesz, a zalai betyárleves. A finom és tartalmas levesünk nagyon jól esik egy téli vagy őszi napon. Próbáld ki ezt a finom zalai fogást, mely biztosan sokaknak ízleni fog.
      Hozzávalók (4 személyre)

      • 50 dkg sertéscomb
      • 1 db gombakonzerv
      • 5 dkg füstölt szalonna
      • 2 dl tejföl
      • 1 db közepes vöröshagyma
      • 2 db zöldpaprika
      • 1 db paradicsom
      • 1 csokor kapor
      • 2 teáskanál fűszerpaprika
      • 2 evőkanál finomliszt
      • 4 evőkanál napraforgó olaj
      • só ízlés szerint
      • 2 l víz

      Elkészítési idő:70 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Étolajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott sertéscombot. Eztán ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
      2. Felengedjük más fél pohár (3 dl) vízzel, és félig puhára a húst.
      3. Beletesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.
      4. Amikor megfőtt az utolsó fázisban behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük