Gombás harcsapaprikás recept

      Gombás harcsapaprikás recept

      Ha szereted a magyar konyha különleges fogásait, a gombás harcsapaprikás biztosan elnyeri a tetszésedet! Ez a gazdag és ízletes étel a friss gomba és az omlós harcsa tökéletes párosításával hódít, miközben a klasszikus paprikás szaft minden falatot felejthetetlenné tesz. Készítsd el a saját gombás harcsapaprikásodat még ma, és élvezd a magyar konyha varázsát otthonodban!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg afrikai harcsafilé
      • 1 doboz konzerv gomba
      • 1 fej hagyma
      • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
      • 2 dl víz
      • 150 g Creme Vega növényi krém
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint bors
      • 3 evőkanál étolaj

      Elkészítési idő:45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük kevés étolajon megpárolni. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a konzerv gombát és tovább pirítjuk.
      2. Ha a gomba is megpirult, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. 1 percig sütjük így, majd hozzáadjuk a felkockázott harcsafilét.
      3. Addig sütjük így, még a hús ki nem fehéredik. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd felöntjük a vízzel.
      4. 10-15 percig, ritka keverés mellett puhára főzzük. Megvárjuk még újra forr, majd lekapcsoljuk.
      5. Frissen, tésztával tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank

      Vélemény, hozzászólás?

      Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük