Ha szereted a magyar konyha különleges fogásait, a gombás harcsapaprikás biztosan elnyeri a tetszésedet! Ez a gazdag és ízletes étel a friss gomba és az omlós harcsa tökéletes párosításával hódít, miközben a klasszikus paprikás szaft minden falatot felejthetetlenné tesz. Készítsd el a saját gombás harcsapaprikásodat még ma, és élvezd a magyar konyha varázsát otthonodban!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 1 doboz konzerv gomba
  • 1 fej hagyma
  • 2 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl víz
  • 150 g Creme Vega növényi krém
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítési idő:45 perc

Nehézségi szint:Közepes

  1. A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük kevés étolajon megpárolni. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a konzerv gombát és tovább pirítjuk.
  2. Ha a gomba is megpirult, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. 1 percig sütjük így, majd hozzáadjuk a felkockázott harcsafilét.
  3. Addig sütjük így, még a hús ki nem fehéredik. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd felöntjük a vízzel.
  4. 10-15 percig, ritka keverés mellett puhára főzzük. Megvárjuk még újra forr, majd lekapcsoljuk.
  5. Frissen, tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading