
Ha szereted a magyar konyha különleges fogásait, a gombás harcsapaprikás biztosan elnyeri a tetszésedet! Ez a gazdag és ízletes étel a friss gomba és az omlós harcsa tökéletes párosításával hódít, miközben a klasszikus paprikás szaft minden falatot felejthetetlenné tesz. Készítsd el a saját gombás harcsapaprikásodat még ma, és élvezd a magyar konyha varázsát otthonodban!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg afrikai harcsafilé
- 1 doboz konzerv gomba
- 1 fej hagyma
- 2 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2 dl víz
- 150 g Creme Vega növényi krém
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 3 evőkanál étolaj
Elkészítési idő:45 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A hagymát apró kockákra vágjuk, majd elkezdjük kevés étolajon megpárolni. Amikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a konzerv gombát és tovább pirítjuk.
- Ha a gomba is megpirult, hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. 1 percig sütjük így, majd hozzáadjuk a felkockázott harcsafilét.
- Addig sütjük így, még a hús ki nem fehéredik. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd felöntjük a vízzel.
- 10-15 percig, ritka keverés mellett puhára főzzük. Megvárjuk még újra forr, majd lekapcsoljuk.
- Frissen, tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!