
Ezúttal egy nem hétköznapi salátát készítünk. Kenyérsalátánkat diétásan sült gombával, tetején pedig buggyantott tojással tálalva nagyon laktató és különleges étel.
Hozzávalók: (1 adaghoz)
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagyobb szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor kardamon
- fél citrom reszelt héja
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál borecet
- só és őrölt feketebors ízlés szerint
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A kenyereket 220 C sütőben 5 percig pirítjuk és aranybarnára pirítjuk.
- A gombát megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
- Az előkészített gombát a lilahagymával és fokhagymával egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk az őrölt kardamont, a reszelt citrom héját.
- Egy kis tálban vizet forralunk és hozzáadjuk az 1 evőkanál borecetet, majd mikor felforrt óvatosan beletesszük a feltört tojást, úgy hogy a sárgája ne folyjon szét.
- A tojást 3 percig főzzük és mikor kész, akkor szűrőkanállal kivesszük.
- Egy tálban 1 evőkanál olívaolajat és borecet keverünk össze, hozzáadjunk a gombás öntetünket és pirított kenyérdarabokat. Az összetevőket átforgatjuk, ízlés szerint sózhatjuk és borsozhatjuk.
- Salátánk tetejére pedig buggyantott tojást helyezünk.
Jó étvágyat kívánunk!