Kenyérsaláta sült gombával és buggyantott tojással
EzĂşttal egy nem hĂ©tköznapi salátát kĂ©szĂtĂĽnk. KenyĂ©rsalátánkat diĂ©tásan sĂĽlt gombával, tetejĂ©n pedig buggyantott tojással tálalva nagyon laktatĂł Ă©s kĂĽlönleges Ă©tel.
Hozzávalók: (1 adaghoz)
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 nagyobb szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 1 csokor kardamon
- fél citrom reszelt héja
- 2 evĹ‘kanál olĂvaolaj
- 1 evőkanál borecet
- sĂł Ă©s Ĺ‘rölt feketebors ĂzlĂ©s szerint
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Közepes
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A kenyereket 220 C sĂĽtĹ‘ben 5 percig pirĂtjuk Ă©s aranybarnára pirĂtjuk.
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s negyedekbe vágjuk. A lilahagymát megtisztĂtjuk Ă©s felaprĂtjuk. A fokhagymát lereszeljĂĽk.
- Az elĹ‘kĂ©szĂtett gombát a lilahagymával Ă©s fokhagymával egy evĹ‘kanál olĂvaolajon megfuttatjuk.
- Sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk az őrölt kardamont, a reszelt citrom héját.
- Egy kis tálban vizet forralunk és hozzáadjuk az 1 evőkanál borecetet, majd mikor felforrt óvatosan beletesszük a feltört tojást, úgy hogy a sárgája ne folyjon szét.
- A tojást 3 percig főzzük és mikor kész, akkor szűrőkanállal kivesszük.
- Egy tálban 1 evĹ‘kanál olĂvaolajat Ă©s borecet keverĂĽnk össze, hozzáadjunk a gombás öntetĂĽnket Ă©s pirĂtott kenyĂ©rdarabokat. Az összetevĹ‘ket átforgatjuk, ĂzlĂ©s szerint sĂłzhatjuk Ă©s borsozhatjuk.
- Salátánk tetejére pedig buggyantott tojást helyezünk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
19