Kenyérsaláta sült gombával és buggyantott tojással

      Kenyérsaláta sült gombával

      Ezúttal egy nem hétköznapi salátát készítünk. Kenyérsalátánkat diétásan sült gombával, tetején pedig buggyantott tojással tálalva nagyon laktató és különleges étel.

      Hozzávalók: (1 adaghoz)

      • 25 dkg csiperkegomba
      • 1 nagyobb szelet teljes kiőrlésű kenyér
      • 1 fej lilahagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 tojás
      • 1 csokor kardamon
      • fél citrom reszelt héja
      • 2 evőkanál olívaolaj
      • 1 evőkanál borecet
      • só és őrölt feketebors ízlés szerint

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A kenyereket 220 C sütőben 5 percig pirítjuk és aranybarnára pirítjuk.
      2. A gombát megtisztítjuk és negyedekbe vágjuk. A lilahagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
      3. Az előkészített gombát a lilahagymával és fokhagymával egy evőkanál olívaolajon megfuttatjuk.
      4. Sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk az őrölt kardamont, a reszelt citrom héját.
      5. Egy kis tálban vizet forralunk és hozzáadjuk az 1 evőkanál borecetet, majd mikor felforrt óvatosan beletesszük a feltört tojást, úgy hogy a sárgája ne folyjon szét.
      6. A tojást 3 percig főzzük és mikor kész, akkor szűrőkanállal kivesszük.
      7. Egy tálban 1 evőkanál olívaolajat és borecet keverünk össze, hozzáadjunk a gombás öntetünket és pirított kenyérdarabokat. Az összetevőket átforgatjuk, ízlés szerint sózhatjuk és borsozhatjuk.
      8. Salátánk tetejére pedig buggyantott tojást helyezünk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank