Gombás-tejfölös marharagu

Egy igazán finom fogás a gombás-tejfölös marharagu, mely széles metélttel tálalva igazán ízletes ünnepi fogás. Elkészítése nagy figyelmet igényel, időigényes és nem kezdő háziasszonyoknak való, de megéri elkészíteni. A szaftos marhahús a gombával nagyon ízletes ételt eredményez ,aminek kevesen tudnak ellenállni.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg marhahĂşs
  • 3 fej vöröshagyma aprĂłra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma felaprĂ­tva
  • 1 db paprika felkarikázva
  • 2 db paradicsom felszeletelve
  • 50 dkg barna csiperke szeletekre vágva
  • Ă­zlĂ©s szerint sĂł
  • Ă­zlĂ©s szerint Ĺ‘rölt fekete bors
  • Ă­zlĂ©s szerint Ĺ‘rölt kömĂ©ny
  • Ă­zlĂ©s szerint Ĺ‘rölt pirospaprika
  • 1 db babĂ©rlevĂ©l
  • 2 dl tejföl

Elkészítési idő: 150 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A hagymaféléket megdinsztelem olajon, összesütöm velük a paprikát és a paradicsomot és befűszerezem.
  2. A marhahúst felcsíkozom, egy villa segítségével eloszlatom az 1. pontban elkészített szafton és időnként átforgatom őket.
  3. A megtisztított és felszeletelt gombát kevés hagymán megpárolom. Ráhalmozom a húsokra az így elkészült párolt gombát.
  4. Felöntöm az egészet kevés vízzel. Összeforralom, meghintem ízlés szerint pirospaprikával, alacsony hőfokon puhára főzöm a húst.
  5. Amikor látni, hogy a marhahús megpuhult és sűrű szaftja lesz. egy merőkanállal kiveszek a szaftjából, kikeverem a 2 dl tejföllel, majd a ragura öntöm.
  6. Egyszer röviden összeforralom, széles főtt metélttel tálalom.

Jó étvágyat kívánunk!

 174