Egy igazán finom fogás a gombás-tejfölös marharagu, mely széles metélttel tálalva igazán ízletes ünnepi fogás. Elkészítése nagy figyelmet igényel, időigényes és nem kezdő háziasszonyoknak való, de megéri elkészíteni. A szaftos marhahús a gombával nagyon ízletes ételt eredményez ,aminek kevesen tudnak ellenállni.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg marhahús
- 3 fej vöröshagyma apróra vágva
- 5 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1 db paprika felkarikázva
- 2 db paradicsom felszeletelve
- 50 dkg barna csiperke szeletekre vágva
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt fekete bors
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint őrölt pirospaprika
- 1 db babérlevél
- 2 dl tejföl
Elkészítési idő:150 perc
Nehézségi szint:Bonyolult
Elkészítés menete:
- A hagymaféléket megdinsztelem olajon, összesütöm velük a paprikát és a paradicsomot és befűszerezem.
- A marhahúst felcsíkozom, egy villa segítségével eloszlatom az 1. pontban elkészített szafton és időnként átforgatom őket.
- A megtisztított és felszeletelt gombát kevés hagymán megpárolom. Ráhalmozom a húsokra az így elkészült párolt gombát.
- Felöntöm az egészet kevés vízzel. Összeforralom, meghintem ízlés szerint pirospaprikával, alacsony hőfokon puhára főzöm a húst.
- Amikor látni, hogy a marhahús megpuhult és sűrű szaftja lesz. egy merőkanállal kiveszek a szaftjából, kikeverem a 2 dl tejföllel, majd a ragura öntöm.
- Egyszer röviden összeforralom, széles főtt metélttel tálalom.
Jó étvágyat kívánunk!