Gombás-tejfölös marharagu

      Tejfölös-gombás marharagu

      Egy igazán finom fogás a gombás-tejfölös marharagu, mely széles metélttel tálalva igazán ízletes ünnepi fogás. Elkészítése nagy figyelmet igényel, időigényes és nem kezdő háziasszonyoknak való, de megéri elkészíteni. A szaftos marhahús a gombával nagyon ízletes ételt eredményez ,aminek kevesen tudnak ellenállni.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg marhahús
      • 3 fej vöröshagyma apróra vágva
      • 5 gerezd fokhagyma felaprítva
      • 1 db paprika felkarikázva
      • 2 db paradicsom felszeletelve
      • 50 dkg barna csiperke szeletekre vágva
      • ízlés szerint só
      • ízlés szerint őrölt fekete bors
      • ízlés szerint őrölt kömény
      • ízlés szerint őrölt pirospaprika
      • 1 db babérlevél
      • 2 dl tejföl

      Elkészítési idő:150 perc

      Nehézségi szint:Bonyolult

      Elkészítés menete:

      1. A hagymaféléket megdinsztelem olajon, összesütöm velük a paprikát és a paradicsomot és befűszerezem.
      2. A marhahúst felcsíkozom, egy villa segítségével eloszlatom az 1. pontban elkészített szafton és időnként átforgatom őket.
      3. A megtisztított és felszeletelt gombát kevés hagymán megpárolom. Ráhalmozom a húsokra az így elkészült párolt gombát.
      4. Felöntöm az egészet kevés vízzel. Összeforralom, meghintem ízlés szerint pirospaprikával, alacsony hőfokon puhára főzöm a húst.
      5. Amikor látni, hogy a marhahús megpuhult és sűrű szaftja lesz. egy merőkanállal kiveszek a szaftjából, kikeverem a 2 dl tejföllel, majd a ragura öntöm.
      6. Egyszer röviden összeforralom, széles főtt metélttel tálalom.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank