Gombás padlizsánkrém

      Gombás padlizsánkrém

      Az egészséges reggelink egyik alap összetevője lehet a gomba. Ezúttal padlizsánkrémet készítünk gombával megspékelve, ami pirítósra kenve igazi reggeli csemege.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 db padlizsán
      • 6 db nagyobb barna csiperke
      • 3-4 zsályalevél
      • 1 evőkanál Miso paszta
      • 1 gerezd fokhagyma
      • 1 fej vöröshagyma
      • 3 evőkanál olívaolaj
      • kevés vaj
      • őrölt bors, só

      Elkészítési idő: 50 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. 200 °C-on 40 perc alatt puhára sütjük.
      2. A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük
      3. Kevés vajon a gombát, vöröshagymát, fokhagymát közepes lángon megpirítjuk.
      4. Hozzáadjuk az evőkanál Miso pasztát és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy egyenletesen piruljon meg.
      5. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk.
      6. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
      7. Pirítósra kenve tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank