Gombás padlizsánkrém

Az egészséges reggelink egyik alap összetevője lehet a gomba. Ezúttal padlizsánkrémet készítünk gombával megspékelve, ami pirítósra kenve igazi reggeli csemege.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 4 db padlizsán
  • 6 db nagyobb barna csiperke
  • 3-4 zsályalevĂ©l
  • 1 evĹ‘kanál Miso paszta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • kevĂ©s vaj
  • Ĺ‘rölt bors, sĂł

Elkészítési idő: 50 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. 200 °C-on 40 perc alatt puhára sütjük.
  2. A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük
  3. Kevés vajon a gombát, vöröshagymát, fokhagymát közepes lángon megpirítjuk.
  4. Hozzáadjuk az evőkanál Miso pasztát és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy egyenletesen piruljon meg.
  5. Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk.
  6. 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
  7. Pirítósra kenve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 160