Az egészséges reggelink egyik alap összetevője lehet a gomba. Ezúttal padlizsánkrémet készítünk gombával megspékelve, ami pirítósra kenve igazi reggeli csemege.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db padlizsán
- 6 db nagyobb barna csiperke
- 3-4 zsályalevél
- 1 evőkanál Miso paszta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- kevés vaj
- őrölt bors, só
Elkészítési idő: 50 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat kereszt alakban bevagdossuk egy éles késsel. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és fűszerezzük friss zsályával. 200 °C-on 40 perc alatt puhára sütjük.
- A gombát, a vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felszeleteljük
- Kevés vajon a gombát, vöröshagymát, fokhagymát közepes lángon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk az evőkanál Miso pasztát és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy egyenletesen piruljon meg.
- Az elkészült padlizsán húsát közben evőkanállal kikaparjuk, durvára aprítjuk és a gombához adjuk.
- 2-3 perc alatt az egészet összepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk és megszórjuk frissen őrölt borssal.
- Pirítósra kenve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!