Gombás-hagymás csirkemell

      Gombás-hagymás csirkemell recept burgonyapürével

      Natúr csirkemellünket gombás-hagymás feltéttel készítjük el. Egy gyorsan, mindenki által könnyen elkészíthető és nagyon zamatos főétel, amit burgonyapürével tálalunk. Nézzük is az elkészítés módját!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 2 közepes csirkemell szelet kiklopfolva
      • 1 teáskanál fűszerkeverék
      • 25 dkg csiperke gomba
      • 3 közepes fej vöröshagyma
      • só és őrölt bors
      • 0,5 dl étolaj

      Elkészítési idő: 30 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
      2. A csirkemelleket 4 részre felvágjuk, kiklopfoljuk és fűszersóval megszórjuk.
      3. A csirkemelleket kevés olajon megsütjük. Vigyázzunk, hogy a húsok ne száradjanak ki.
      4. A visszamaradt olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, így készre sütjük a gombás-hagymás keveréket.
      5. A kevés olajon megsütött csirkemellekre rárakjuk a gombás-hagymás feltétet és már készen is vagyunk.
      6. Burgonyapürével a legjobb, de más körettel is kiváló.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank