Gombás-hagymás csirkemell

Natúr csirkemellünket gombás-hagymás feltéttel készítjük el. Egy gyorsan, mindenki által könnyen elkészíthető és nagyon zamatos főétel, amit burgonyapürével tálalunk. Nézzük is az elkészítés módját!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 2 közepes csirkemell szelet kiklopfolva
  • 1 teáskanál fűszerkeverĂ©k
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors
  • 0,5 dl Ă©tolaj

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és vékonyra szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk és karikákra vágjuk.
  2. A csirkemelleket 4 részre felvágjuk, kiklopfoljuk és fűszersóval megszórjuk.
  3. A csirkemelleket kevés olajon megsütjük. Vigyázzunk, hogy a húsok ne száradjanak ki.
  4. A visszamaradt olajon a hagymát üvegesre dinszteljük, ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, így készre sütjük a gombás-hagymás keveréket.
  5. A kevés olajon megsütött csirkemellekre rárakjuk a gombás-hagymás feltétet és már készen is vagyunk.
  6. Burgonyapürével a legjobb, de más körettel is kiváló.

Jó étvágyat kívánunk!

 702