Gombás-hagymás csirkemell
NatĂşr csirkemellĂĽnket gombás-hagymás feltĂ©ttel kĂ©szĂtjĂĽk el. Egy gyorsan, mindenki által könnyen elkĂ©szĂthetĹ‘ Ă©s nagyon zamatos főétel, amit burgonyapĂĽrĂ©vel tálalunk. NĂ©zzĂĽk is az elkĂ©szĂtĂ©s mĂłdját!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 közepes csirkemell szelet kiklopfolva
- 1 teáskanál fűszerkeverék
- 25 dkg csiperke gomba
- 3 közepes fej vöröshagyma
- só és őrölt bors
- 0,5 dl étolaj
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s vĂ©konyra szeleteljĂĽk. A vöröshagymát megpucoljuk Ă©s karikákra vágjuk.
- A csirkemelleket 4 részre felvágjuk, kiklopfoljuk és fűszersóval megszórjuk.
- A csirkemelleket kevés olajon megsütjük. Vigyázzunk, hogy a húsok ne száradjanak ki.
- A visszamaradt olajon a hagymát ĂĽvegesre dinszteljĂĽk, ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát. Majd ĂzlĂ©s szerint sĂłzzuk Ă©s borsozzuk, Ăgy kĂ©szre sĂĽtjĂĽk a gombás-hagymás keverĂ©ket.
- A kevés olajon megsütött csirkemellekre rárakjuk a gombás-hagymás feltétet és már készen is vagyunk.
- Burgonyapürével a legjobb, de más körettel is kiváló.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
702