Gombás burrito recept

Bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet a gombás tortilla. Egy könnyű és ízletes ebéd, vagy akár egy családi vacsora, ahol mindenki örömmel merülhet el a zamatos és gombás ízek világában.

Hozzávalók:

  • 1 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj vagy napraforgĂł Ă©tolaj
  • 1 hagyma, aprĂłra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, zĂşzva
  • 25 dkg friss csiperke gomba szeletelve
  • 1 zöldpaprika, felkarikázva
  • 1 piros paprika, felkarikázva
  • 1 teáskanál Ĺ‘rölt kömĂ©ny
  • 1 teáskanál Ĺ‘rölt pirospaprika
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 4 db tortilla lap
  • 15 dkg reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
  • friss koriander vagy petrezselyem a dĂ­szĂ­tĂ©shez

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:

  1. Melegítsd elő az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon.
  2. Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd őket átlátszóvá, kb. 2-3 percig.
  3. Tedd a serpenyőbe a szeletelt gombát, a zöld- és piros paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá az őrölt köményt és pirospaprikát. Pirítsd a gombát és a zöldségeket, amíg a gomba megpuhul és a zöldségek enyhén megpirulnak, körülbelül 5-7 percig.
  4. Melegítsd meg egy másik serpenyőt közepes hőfokon, majd tedd bele a tortilla lapokat egyesével. Melegítsd őket 1-2 percig mindkét oldalukon, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek.
  5. Vegyél egy tortilla lapot, és halmozd rá a gombás és zöldséges keveréket. Szórd meg reszelt sajttal, majd hajtsd össze a tortillát félhold alakban.
  6. Ugyanezt ismételd meg a többi tortillával.
  7. A tortillákat lehet még sütőben is melegíteni, hogy a sajt megolvadjon és a töltelék felmelegedjen. Ehhez előmelegített sütőben 180 °C süsd 5-7 percig.
  8. Ha kész, tálald a gombás tortillákat friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.

Jó étvágyat kívánunk!

 453