Bármilyen alkalomra tökéletes választás lehet a gombás tortilla. Egy könnyű és ízletes ebéd, vagy akár egy családi vacsora, ahol mindenki örömmel merülhet el a zamatos és gombás ízek világában.
Hozzávalók:
- 1 evőkanál olívaolaj vagy napraforgó étolaj
- 1 hagyma, apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma, zúzva
- 25 dkg friss csiperke gomba szeletelve
- 1 zöldpaprika, felkarikázva
- 1 piros paprika, felkarikázva
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só és őrölt bors ízlés szerint
- 4 db tortilla lap
- 15 dkg reszelt sajt (pl. cheddar vagy mozzarella)
- friss koriander vagy petrezselyem a díszítéshez
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Melegítsd elő az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon.
- Add hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Pirítsd őket átlátszóvá, kb. 2-3 percig.
- Tedd a serpenyőbe a szeletelt gombát, a zöld- és piros paprikát. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá az őrölt köményt és pirospaprikát. Pirítsd a gombát és a zöldségeket, amíg a gomba megpuhul és a zöldségek enyhén megpirulnak, körülbelül 5-7 percig.
- Melegítsd meg egy másik serpenyőt közepes hőfokon, majd tedd bele a tortilla lapokat egyesével. Melegítsd őket 1-2 percig mindkét oldalukon, hogy könnyen hajlíthatóak legyenek.
- Vegyél egy tortilla lapot, és halmozd rá a gombás és zöldséges keveréket. Szórd meg reszelt sajttal, majd hajtsd össze a tortillát félhold alakban.
- Ugyanezt ismételd meg a többi tortillával.
- A tortillákat lehet még sütőben is melegíteni, hogy a sajt megolvadjon és a töltelék felmelegedjen. Ehhez előmelegített sütőben 180 °C süsd 5-7 percig.
- Ha kész, tálald a gombás tortillákat friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.
Jóétvágyat kívánunk!