Gombás csicseriborsó krém

Készülj fel a kulináris utazásra a gombás csicseriborsó krémmel! Olyan ízeket fogsz felfedezni, amelyek lenyűgöznek és elkápráztatnak.A gombás csicseriborsó krém egy ízletes és tápláló étel, amely tökéletes előételként vagy akár főételként is tálalható.

Hozzávalók:

  • 20 dkg konzerv csicseriborsĂł
  • 20 dkg friss szeletelt csiperke gomba
  • 1 közepes mĂ©retű hagyma, finomra vágva
  • 2 gerezd zĂşzott fokhagyma
  • 2 evĹ‘kanál olĂ­vaolaj
  • 1 teáskanál Ĺ‘rölt kömĂ©ny
  • fĂ©l teáskanál pirospaprika
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • friss petrezselyem vagy snidling a dĂ­szĂ­tĂ©shez
  • turmixgĂ©p vagy botmixer a krĂ©m kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:

  1. Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd pirítsd őket üvegesre.
  2. Add hozzá a felszeletelt gombát a serpenyőhöz, majd pirítsd őket addig, amíg a nedvesség el nem párolog róluk és szép aranybarnára sülnek. Sózd, borsozd, majd szórd meg őrölt köménnyel és pirospaprikával ízlés szerint. Főzd további 5-7 percig.
  3. Tedd a csicseriborsót egy szűrőbe, és öblítsd át hideg vízzel. Majd add a csicseriborsót a serpenyőbe a gombához, és főzd még néhány percig, hogy összeérjenek az ízek.
  4. Távolítsd el a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyd kicsit hűlni a keveréket.
  5. Használj botmixert vagy turmixgépet, hogy sima krémet kapj a gombás csicseriborsóból. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy olívaolajat, hogy a krém lágyabb legyen.
  6. Kóstold meg és ízesítsd sóval és borssal ízlés szerint.
  7. Tálald a gombás csicseriborsó krémet friss petrezselyemmel vagy snidlinggel megszórva. Kínálhatsz mellé pirítóst vagy friss zöldségeket ropogtatni.

Jó étvágyat kívánunk!

 304