Gombás rukkola saláta

Ma egy friss és ízletes salátával készültem, amely tökéletes választás lehet egy könnyű ebéd vagy vacsora részeként. Ez egy gombás rukkola saláta, amely tele van friss zölddel és ínycsiklandozó gombadarabokkal.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csiperke gomba (lehetĹ‘leg friss)
  • 10 dkg rukkola
  • 1 csokor friss bazsalikom levelei
  • 1 evĹ‘kanál citromlĂ©
  • 2 evĹ‘kanál extra szűz olĂ­vaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra aprĂ­tva
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítési idő: 30 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. Mossa meg alaposan a gombát, majd vágja vékony szeletekre vagy negyedekre, attól függően, mekkora méretűek.
  2. Melegítse elő az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a gombát és a finomra aprított fokhagymát. Süssük őket addig, amíg a gomba megpuhul és enyhén barnás színt nem kap.
  3. Vegyük le a serpenyőt a tűzhelyről, és hagyjuk kihűlni a gombát.
  4. Egy tálban helyezze el a rukkolát és a bazsalikom leveleket.
  5. Öntse rá a citromlevet és az extra szűz olívaolajat. Ízesítse sóval és frissen őrölt borssal.
  6. Keverje össze alaposan, hogy az öntet jól bevonja a rukkolát és a bazsalikomot.
  7. Adjuk hozzá a kihűlt gombát a salátához, majd óvatosan keverjük össze.
  8. Opcionálisan szórjuk meg reszelt parmezán sajttal a tetejét.
  9. Azonnal tálaljuk, hogy a frissesség és az ízek megmaradjanak.

Jó étvágyat kívánunk!

 242