Sajtos-gombás tengeri halfilé

Ha a hagyományos rántott tengeri halfilé helyett valami különlegeset is ki szeretnénk próbálni, akkor ajánljuk a sajtos-gombás halfilé elkészítését. A sajt és gomba kiemeli a sült tengeri hal jellegzetes ízét. Próbáljuk is ki ezt a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 15 dkg gomba
  • 15 dkg fĂĽstölt reszelt sajt
  • 80 dkg tengeri halfilĂ©
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl Ă©tolaj
  • kevĂ©s pĂłrĂ©hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 2 evĹ‘kanál ketchup
  • Ĺ‘rölt bors, sĂł

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat elősütjük a kevés olajban.
  2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az előkészített halakat.
  3. A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadunk 1 kanál lisztet, a szeletelt gombát. Majd sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
  4. Fél dl vízzel felöntjük, és addig főzzük, keverjük, amíg besűrűsödik.
  5. Kevés ketchupot keverünk hozzá és elkészítjük a ragut, amit a halszeleteken egyenletesen elosztunk.
  6. Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben pirosra sütjük. Addig sütjük előmelegített sütőben, amíg a sajt a tetején kicsit meg nem pirul.
  7. Köretként főtt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

 197