Sajtos-gombás tengeri halfilé

      Sajtos-gombás tengeri halfilé

      Ha a hagyományos rántott tengeri halfilé helyett valami különlegeset is ki szeretnénk próbálni, akkor ajánljuk a sajtos-gombás halfilé elkészítését. A sajt és gomba kiemeli a sült tengeri hal jellegzetes ízét. Próbáljuk is ki ezt a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 15 dkg gomba
      • 15 dkg füstölt reszelt sajt
      • 80 dkg tengeri halfilé
      • 3 dkg liszt
      • 3 dkg vaj
      • 1 dl étolaj
      • kevés póréhagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 1 csomag petrezselyemzöld
      • 2 evőkanál ketchup
      • őrölt bors, só

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat elősütjük a kevés olajban.
      2. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az előkészített halakat.
      3. A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadunk 1 kanál lisztet, a szeletelt gombát. Majd sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
      4. Fél dl vízzel felöntjük, és addig főzzük, keverjük, amíg besűrűsödik.
      5. Kevés ketchupot keverünk hozzá és elkészítjük a ragut, amit a halszeleteken egyenletesen elosztunk.
      6. Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben pirosra sütjük. Addig sütjük előmelegített sütőben, amíg a sajt a tetején kicsit meg nem pirul.
      7. Köretként főtt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank