Ha a hagyományos rántott tengeri halfilé helyett valami különlegeset is ki szeretnénk próbálni, akkor ajánljuk a sajtos-gombás halfilé elkészítését. A sajt és gomba kiemeli a sült tengeri hal jellegzetes ízét. Próbáljuk is ki ezt a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 15 dkg gomba
- 15 dkg füstölt reszelt sajt
- 80 dkg tengeri halfilé
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 dl étolaj
- kevés póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 2 evőkanál ketchup
- őrölt bors, só
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A halfiléket sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, és mindkét oldalukat elősütjük a kevés olajban.
- Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük az előkészített halakat.
- A sütésből visszamaradt olajban a finomra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadunk 1 kanál lisztet, a szeletelt gombát. Majd sóval, borssal és petrezselyemzölddel ízesítjük.
- Fél dl vízzel felöntjük, és addig főzzük, keverjük, amíg besűrűsödik.
- Kevés ketchupot keverünk hozzá és elkészítjük a ragut, amit a halszeleteken egyenletesen elosztunk.
- Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és sütőben pirosra sütjük. Addig sütjük előmelegített sütőben, amíg a sajt a tetején kicsit meg nem pirul.
- Köretként főtt rizst vagy sült burgonyát kínálunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!