Gombás melegszendvicskrém egyszerűen

      Gombás melegszendvicskrém egyszerűen

      A melegszendvicseknek számtalan változata létezik. Lehet kapni konzerv változatot, de a házilag és friss alapanyagokból készült melegszendvicsnek nincs párja. Ezúttal egy finom besameles jellegű gombás melegszendvics receptet próbáltunk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 3 evőkanál vaj
      • 3 evőkanál liszt
      • 500 ml tej
      • só, bors ízlés szerint
      • 2 csipet szerecsendió
      • 2 mokkás kanál pirospaprika
      • 1 fej hagyma (kisebb) reszelve
      • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
      • 2 evőkanál olaj
      • 40 dkg csiperkegomba szeletelve
      • vágott petrezselyem zöldje
      • Kenyér és reszelt sajt a szendvicshez

      Elkészítési idő: 40 perc

      Nehézségi szint:Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. A gombát megtisztítom és felszeletelem.
      2. A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel.
      3. Fűszerezem: Sózom, borsozom, majd ezután mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika. Alaposan elkeverem, majd lehúzom a tűzhelyről. Ez egy besamel mártás alap.
      4. Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítom, majd belekeverem a kész besamel mártásba a vágott petrezselyem zölddel együtt.
      5. Az így elkészült krémet rákenem a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítom a sajtot.
      6. A krémet hűtőben is eláll, így később is készíthetünk belőle finom gombás melegszendvicset.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank