Gombás melegszendvicskrém egyszerűen
A melegszendvicseknek számtalan változata létezik. Lehet kapni konzerv változatot, de a házilag és friss alapanyagokból készült melegszendvicsnek nincs párja. Ezúttal egy finom besameles jellegű gombás melegszendvics receptet próbáltunk ki.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- sĂł, bors ĂzlĂ©s szerint
- 2 csipet szerecsendiĂł
- 2 mokkás kanál pirospaprika
- 1 fej hagyma (kisebb) reszelve
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg csiperkegomba szeletelve
- vágott petrezselyem zöldje
- Kenyér és reszelt sajt a szendvicshez
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 40 perc
Nehézségi szint: Könnyű
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A hagymát Ă©s fokhagymát megtisztĂtom Ă©s aprĂłra vágom. A gombát megtisztĂtom Ă©s felszeletelem.
- A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel.
- Fűszerezem: Sózom, borsozom, majd ezután mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika. Alaposan elkeverem, majd lehúzom a tűzhelyről. Ez egy besamel mártás alap.
- Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd mehet rá a gomba. LepirĂtom, majd belekeverem a kĂ©sz besamel mártásba a vágott petrezselyem zölddel egyĂĽtt.
- Az Ăgy elkĂ©szĂĽlt krĂ©met rákenem a kenyĂ©rszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt Ă©s melegszendvicssĂĽtĹ‘ben vagy 190 fokra elĹ‘melegĂtett sĂĽtĹ‘ben rápirĂtom a sajtot.
- A krĂ©met hűtĹ‘ben is eláll, Ăgy kĂ©sĹ‘bb is kĂ©szĂthetĂĽnk belĹ‘le finom gombás melegszendvicset.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
238