Gombás melegszendvicskrém egyszerűen

A melegszendvicseknek számtalan változata létezik. Lehet kapni konzerv változatot, de a házilag és friss alapanyagokból készült melegszendvicsnek nincs párja. Ezúttal egy finom besameles jellegű gombás melegszendvics receptet próbáltunk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 3 evĹ‘kanál vaj
  • 3 evĹ‘kanál liszt
  • 500 ml tej
  • sĂł, bors Ă­zlĂ©s szerint
  • 2 csipet szerecsendiĂł
  • 2 mokkás kanál pirospaprika
  • 1 fej hagyma (kisebb) reszelve
  • 1 gerezd fokhagyma aprĂłra vágva
  • 2 evĹ‘kanál olaj
  • 40 dkg csiperkegomba szeletelve
  • vágott petrezselyem zöldje
  • KenyĂ©r Ă©s reszelt sajt a szendvicshez

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. A gombát megtisztítom és felszeletelem.
  2. A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel.
  3. Fűszerezem: Sózom, borsozom, majd ezután mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika. Alaposan elkeverem, majd lehúzom a tűzhelyről. Ez egy besamel mártás alap.
  4. Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítom, majd belekeverem a kész besamel mártásba a vágott petrezselyem zölddel együtt.
  5. Az így elkészült krémet rákenem a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítom a sajtot.
  6. A krémet hűtőben is eláll, így később is készíthetünk belőle finom gombás melegszendvicset.

Jó étvágyat kívánunk!

 238