
A melegszendvicseknek számtalan változata létezik. Lehet kapni konzerv változatot, de a házilag és friss alapanyagokból készült melegszendvicsnek nincs párja. Ezúttal egy finom besameles jellegű gombás melegszendvics receptet próbáltunk ki.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál liszt
- 500 ml tej
- só, bors ízlés szerint
- 2 csipet szerecsendió
- 2 mokkás kanál pirospaprika
- 1 fej hagyma (kisebb) reszelve
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 evőkanál olaj
- 40 dkg csiperkegomba szeletelve
- vágott petrezselyem zöldje
- Kenyér és reszelt sajt a szendvicshez
Elkészítési idő: 40 perc
Nehézségi szint:Könnyű
Elkészítés menete:
- A hagymát és fokhagymát megtisztítom és apróra vágom. A gombát megtisztítom és felszeletelem.
- A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet, folyamatos keverés mellett felöntöm a tejjel.
- Fűszerezem: Sózom, borsozom, majd ezután mehet bele a szerecsendió és a pirospaprika. Alaposan elkeverem, majd lehúzom a tűzhelyről. Ez egy besamel mártás alap.
- Az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd mehet rá a gomba. Lepirítom, majd belekeverem a kész besamel mártásba a vágott petrezselyem zölddel együtt.
- Az így elkészült krémet rákenem a kenyérszeletekre, mehet rá egy nagy adag reszelt sajt és melegszendvicssütőben vagy 190 fokra előmelegített sütőben rápirítom a sajtot.
- A krémet hűtőben is eláll, így később is készíthetünk belőle finom gombás melegszendvicset.
Jó étvágyat kívánunk!