Gombás-húsos egytál

      Gombás-húsos egytál

      Sertéscomb felhasználásával nagyon finom és tartalmas őszi-téli étel készíthető. Kövessük a recept leírását és garantáltan a vendégek elismerése sem maradhat el.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 40 dkg sertéscomb
      • 2 evőkanál étolaj
      • 1 közepes vöröshagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • só és őrölt fekete bors
      • 50 dkg csiperke gomba
      • 30 dkg shiitake gomba
      • friss kakukkfű
      • 5 dl húsleves (húsleves kockából)
      • 2 dl tejföl
      • 1 csokor petrezselyem

      Elkészítési idő: 60 perc

      Nehézségi szint: Bonyolult

      Elkészítésimenete:

      1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk apró kockákra.
      2. A csíkokra vágott sertéshúst 2 evőkanál forró étolajban fehéredésig sütjük.
      3. A fehéredésig sütött húsra felaprított vöröshagymát teszünk és 2 db fokhagymát nyomunk bele.
      4. Megsózzuk és őrölt fekete borssal ízesítjük.
      5. A kétféle negyedekre darabolt gombát belekeverjük.
      6. A gombás húst kakukkfűvel ízesítjük.
      7. Húsleves alapot készítünk húsleves kockából.
      8. A húslevessel felöntjük, a gombás húsunkat és puhára főzzük.
      9. Kevés vízzel hígított tejfölt öntünk rá.
      10. Petrezselymet szórunk a tetejére.
      11. Friss kenyérrel vagy zsemlével fogyasztjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank