Gombás-húsos egytál

Sertéscomb felhasználásával nagyon finom és tartalmas őszi-téli étel készíthető. Kövessük a recept leírását és garantáltan a vendégek elismerése sem maradhat el.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg sertĂ©scomb
  • 2 evĹ‘kanál Ă©tolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • sĂł Ă©s Ĺ‘rölt fekete bors
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 30 dkg shiitake gomba
  • friss kakukkfű
  • 5 dl hĂşsleves (hĂşsleves kockábĂłl)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítési menete:

  1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk apró kockákra.
  2. A csíkokra vágott sertéshúst 2 evőkanál forró étolajban fehéredésig sütjük.
  3. A fehéredésig sütött húsra felaprított vöröshagymát teszünk és 2 db fokhagymát nyomunk bele.
  4. Megsózzuk és őrölt fekete borssal ízesítjük.
  5. A kétféle negyedekre darabolt gombát belekeverjük.
  6. A gombás húst kakukkfűvel ízesítjük.
  7. Húsleves alapot készítünk húsleves kockából.
  8. A húslevessel felöntjük, a gombás húsunkat és puhára főzzük.
  9. Kevés vízzel hígított tejfölt öntünk rá.
  10. Petrezselymet szórunk a tetejére.
  11. Friss kenyérrel vagy zsemlével fogyasztjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 541