
Sertéscomb felhasználásával nagyon finom és tartalmas őszi-téli étel készíthető. Kövessük a recept leírását és garantáltan a vendégek elismerése sem maradhat el.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg sertéscomb
- 2 evőkanál étolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só és őrölt fekete bors
- 50 dkg csiperke gomba
- 30 dkg shiitake gomba
- friss kakukkfű
- 5 dl húsleves (húsleves kockából)
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
Elkészítésimenete:
- A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk és negyedekre vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk apró kockákra.
- A csíkokra vágott sertéshúst 2 evőkanál forró étolajban fehéredésig sütjük.
- A fehéredésig sütött húsra felaprított vöröshagymát teszünk és 2 db fokhagymát nyomunk bele.
- Megsózzuk és őrölt fekete borssal ízesítjük.
- A kétféle negyedekre darabolt gombát belekeverjük.
- A gombás húst kakukkfűvel ízesítjük.
- Húsleves alapot készítünk húsleves kockából.
- A húslevessel felöntjük, a gombás húsunkat és puhára főzzük.
- Kevés vízzel hígított tejfölt öntünk rá.
- Petrezselymet szórunk a tetejére.
- Friss kenyérrel vagy zsemlével fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk!