Gomb√°s kuszkusz recept

Az √≠zletes gomb√°s kuszkusz egy k√∂nnyŇĪ √©s t√°pl√°l√≥ √©tel, melyet a kuszkusz t√∂k√©letesen megpuh√≠tott gomb√°val √©s fŇĪszerekkel kieg√©sz√≠tve. Ez a fog√°s t√∂k√©letes v√°laszt√°s lehet veget√°ri√°nus vagy veg√°n √©telek kedvelŇĎinek is.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg kuszkusz
  • 25 dkg csiperkegomba szeletekre v√°gva
  • 1 k√∂zepes v√∂r√∂shagyma, apr√≥ra v√°gva
  • 2 gerezd fokhagyma, apr√≥ra v√°gva
  • 2 evŇĎkan√°l ol√≠vaolaj
  • 1 te√°skan√°l ŇĎr√∂lt k√∂m√©ny
  • 1 te√°skan√°l fŇĪszerpaprika
  • s√≥ √≠zl√©s szerint
  • frissen ŇĎr√∂lt fekete bors √≠zl√©s szerint
  • 2 evŇĎkan√°l friss petrezselyem, finomra v√°gva
  • parmez√°n sajt az √©tel tetej√©re

Elk√©sz√≠t√©si idŇĎ: 30 perc

Neh√©zs√©gi szint: K√∂nnyŇĪ

Elkészítés menete:

  1. K√©sz√≠tsd el a kuszkuszt a csomagol√°son tal√°lhat√≥ utas√≠t√°sok szerint. √Āltal√°ban a kuszkuszt forr√≥ v√≠zzel kell fel√∂nteni, majd lefedni √©s hagyni pihenni 5-10 percig, am√≠g felsz√≠vja a vizet. Ha elk√©sz√ľlt, vill√°val laz√≠tsd fel.
  2. K√∂zben egy nagy serpenyŇĎben hev√≠tsd fel az ol√≠vaolajat k√∂zepes l√°ngon. Add hozz√° a finomra v√°gott v√∂r√∂shagym√°t √©s a fokhagym√°t, majd pir√≠tsd ŇĎket aranybarn√°ra, kb. 2-3 percig.
  3. Add hozz√° a gombaszeleteket a serpenyŇĎh√∂z. S√≥zd meg √≠zl√©s szerint, majd pir√≠tsd ŇĎket k√∂zepes l√°ngon 5-7 percig, vagy am√≠g a gomba enyh√©n barn√°s √©s megpuhul.
  4. Add hozz√° az ŇĎr√∂lt k√∂m√©nyt, a f√ľst√∂lt paprik√°t √©s frissen ŇĎr√∂lt fekete borsot a serpenyŇĎh√∂z. Keverd √∂ssze alaposan, hogy az √≠zek j√≥l √∂sszekeveredjenek. FŇĎzd tov√°bbi 1-2 percig.
  5. Keverd √∂ssze a k√©sz kuszkuszt a gomb√°val a serpenyŇĎben. Keverd √°t alaposan, hogy az √≠zek √∂ssze√©rjenek.
  6. Szórd meg a frissen vágott petrezselyemmel a kuszkusz tetejét.
  7. Opcionálisan reszelj friss parmezán sajtot a kész kuszkusz tetejére a tálaláskor.
  8. Tálald az ízletes gombás kuszkuszt melegen.

Jó étvágyat kívánunk!

 182