A gombás-szalonnás csirkemáj egy ízletes és tápláló étel, gazdag ízvilággal. A sült csirkemáj puha és szaftos, melyet a ropogósra sült szalonnával és az ízletes gombával kombinálva fogyaszthatunk. Az étel pikáns ízét a pirított vöröshagyma és fokhagyma tovább fokozza. Friss petrezselyemmel díszíthetjük ételünket, melyet rizzsel és friss zöldséggel tálalhatunk.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 50 dkg csirkemáj
- 15 dkg szeletelt csiperkegomba
- 10 dkg szalonna (kockára vágva)
- 1 fej közepes vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- Só, őrölt bors ízlés szerint
- friss vágott petrezselyem
Elkészítési idő:40 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- Mosd meg és tisztítsd meg a csirkemájat, majd szárítsd meg papírtörlővel. Ha nagyok, akkor vágd kisebb darabokra.
- Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
- Add hozzá a szalonnakockákat, és pirítsd meg őket, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
- Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
- Tedd hozzá a csirkemájat a serpenyőhöz, és süsd addig, amíg mindkét oldala szép barna lesz. Ez általában 4-5 perc.
- Add hozzá a gombát, és pirítsd további 3-4 percig, amíg a gomba megpuhul és a csirkemáj átsül.
- Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Vedd figyelembe, hogy a szalonna már sós lehet, ezért csak óvatosan használj sót.
- Ha szereted, szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel a tálalás előtt.
- Tálald az ízletes gombás-szalonnás csirkemájat körettel, például rizzsel vagy friss zöldségekkel.
Jó étvágyat kívánunk!