Gombás-szalonnás csirkemáj

A gombás-szalonnás csirkemáj egy ízletes és tápláló étel, gazdag ízvilággal. A sült csirkemáj puha és szaftos, melyet a ropogósra sült szalonnával és az ízletes gombával kombinálva fogyaszthatunk. Az étel pikáns ízét a pirított vöröshagyma és fokhagyma tovább fokozza. Friss petrezselyemmel díszíthetjük ételünket, melyet rizzsel és friss zöldséggel tálalhatunk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg csirkemáj
  • 15 dkg szeletelt csiperkegomba
  • 10 dkg szalonna (kockára vágva)
  • 1 fej közepes vöröshagyma (aprĂłra vágva)
  • 2 gerezd zĂşzott fokhagyma
  • 2 evĹ‘kanál vaj
  • SĂł, Ĺ‘rölt bors Ă­zlĂ©s szerint
  • friss vágott petrezselyem

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Mosd meg és tisztítsd meg a csirkemájat, majd szárítsd meg papírtörlővel. Ha nagyok, akkor vágd kisebb darabokra.
  2. Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
  3. Add hozzá a szalonnakockákat, és pirítsd meg őket, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
  4. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
  5. Tedd hozzá a csirkemájat a serpenyőhöz, és süsd addig, amíg mindkét oldala szép barna lesz. Ez általában 4-5 perc.
  6. Add hozzá a gombát, és pirítsd további 3-4 percig, amíg a gomba megpuhul és a csirkemáj átsül.
  7. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Vedd figyelembe, hogy a szalonna már sós lehet, ezért csak óvatosan használj sót.
  8. Ha szereted, szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel a tálalás előtt.
  9. Tálald az ízletes gombás-szalonnás csirkemájat körettel, például rizzsel vagy friss zöldségekkel.

Jó étvágyat kívánunk!

 320