Gombás-szalonnás csirkemáj

      Gombás-szalonnás csirkemáj recept

      A gombás-szalonnás csirkemáj egy ízletes és tápláló étel, gazdag ízvilággal. A sült csirkemáj puha és szaftos, melyet a ropogósra sült szalonnával és az ízletes gombával kombinálva fogyaszthatunk. Az étel pikáns ízét a pirított vöröshagyma és fokhagyma tovább fokozza. Friss petrezselyemmel díszíthetjük ételünket, melyet rizzsel és friss zöldséggel tálalhatunk.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 50 dkg csirkemáj
      • 15 dkg szeletelt csiperkegomba
      • 10 dkg szalonna (kockára vágva)
      • 1 fej közepes vöröshagyma (apróra vágva)
      • 2 gerezd zúzott fokhagyma
      • 2 evőkanál vaj
      • Só, őrölt bors ízlés szerint
      • friss vágott petrezselyem

      Elkészítési idő:40 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Mosd meg és tisztítsd meg a csirkemájat, majd szárítsd meg papírtörlővel. Ha nagyok, akkor vágd kisebb darabokra.
      2. Melegítsd fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon.
      3. Add hozzá a szalonnakockákat, és pirítsd meg őket, amíg aranybarnára és ropogósra sülnek.
      4. Add hozzá az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsd további 1-2 percig, amíg megpuhulnak és illatosak lesznek.
      5. Tedd hozzá a csirkemájat a serpenyőhöz, és süsd addig, amíg mindkét oldala szép barna lesz. Ez általában 4-5 perc.
      6. Add hozzá a gombát, és pirítsd további 3-4 percig, amíg a gomba megpuhul és a csirkemáj átsül.
      7. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Vedd figyelembe, hogy a szalonna már sós lehet, ezért csak óvatosan használj sót.
      8. Ha szereted, szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel a tálalás előtt.
      9. Tálald az ízletes gombás-szalonnás csirkemájat körettel, például rizzsel vagy friss zöldségekkel.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank