Gombával töltött tojás

      Gombával töltött tojás

      Kiváló hidegtálat készíthetünk gomba felhasználásával. Ezúttal a gombával töltött tojás receptjét próbáljuk ki.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 20 dkg csiperke gomba
      • 4 tojás
      • 2 dl tejföl
      • 1 evőkanál mustár
      • 1 evőkanál citrom
      • só, őrölt fekete bors
      • 1 csomó petrezselyem
      • kevés étolaj

      Elkészítési idő: 35 perc

      Nehézségi szint: Könnyű

      Elkészítés menete:

      1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet felaprózzuk.
      2. A gombát kevés olajon addig pároljuk, míg a levét teljesen elfővi.
      3. A keményre főzött tojásokat félbevágjuk és a tojás sárgáját szitán áttörjük és a kihűlt párolt és apróra vágott gombával összekeverjük.
      4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
      5. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a 2 dl tejfölt. Egyenletesen eldogozzuk, hogy megfelelő állaga legyen.
      6. Ezzel a masszával megtöltjük a főtt tojásokat. Tálra helyezzük és tartármártással leöntve tálaljuk.

      Tartármártás készítése: 2 tojás sárgáját, mustárral és csepegtetett olajjal, 1 főtt, reszelt tojássárgájával kikeverjük. Sóval, fehérborssal, citromlével, fehérborral, tejföllel ízesítjük, porcukrot és finomravágott petrezselyem zöljét adunk hozzá.


      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank