Kiváló hidegtálat készíthetünk gomba felhasználásával. Ezúttal a gombával töltött tojás receptjét próbáljuk ki.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 20 dkg csiperke gomba
- 4 tojás
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál citrom
- só, őrölt fekete bors
- 1 csomó petrezselyem
- kevés étolaj
Elkészítési idő: 35 perc
Nehézségi szint: Könnyű
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet felaprózzuk.
- A gombát kevés olajon addig pároljuk, míg a levét teljesen elfővi.
- A keményre főzött tojásokat félbevágjuk és a tojás sárgáját szitán áttörjük és a kihűlt párolt és apróra vágott gombával összekeverjük.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a 2 dl tejfölt. Egyenletesen eldogozzuk, hogy megfelelő állaga legyen.
- Ezzel a masszával megtöltjük a főtt tojásokat. Tálra helyezzük és tartármártással leöntve tálaljuk.
Tartármártás készítése: 2 tojás sárgáját, mustárral és csepegtetett olajjal, 1 főtt, reszelt tojássárgájával kikeverjük. Sóval, fehérborssal, citromlével, fehérborral, tejföllel ízesítjük, porcukrot és finomravágott petrezselyem zöljét adunk hozzá.
Jó étvágyat kívánunk!