Gombával töltött tojás

Kiváló hidegtálat készíthetünk gomba felhasználásával. Ezúttal a gombával töltött tojás receptjét próbáljuk ki.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg csiperke gomba
  • 4 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 evĹ‘kanál mustár
  • 1 evĹ‘kanál citrom
  • sĂł, Ĺ‘rölt fekete bors
  • 1 csomĂł petrezselyem
  • kevĂ©s Ă©tolaj

Elkészítési idő: 35 perc

Nehézségi szint: Könnyű

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet felaprózzuk.
  2. A gombát kevés olajon addig pároljuk, míg a levét teljesen elfővi.
  3. A keményre főzött tojásokat félbevágjuk és a tojás sárgáját szitán áttörjük és a kihűlt párolt és apróra vágott gombával összekeverjük.
  4. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  5. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a 2 dl tejfölt. Egyenletesen eldogozzuk, hogy megfelelő állaga legyen.
  6. Ezzel a masszával megtöltjük a főtt tojásokat. Tálra helyezzük és tartármártással leöntve tálaljuk.

Tartármártás készítése: 2 tojás sárgáját, mustárral és csepegtetett olajjal, 1 főtt, reszelt tojássárgájával kikeverjük. Sóval, fehérborssal, citromlével, fehérborral, tejföllel ízesítjük, porcukrot és finomravágott petrezselyem zöljét adunk hozzá.


Jó étvágyat kívánunk!

 194