Penne paradicsomos gombaraguval

      Penne paradicsomos gombaraguval

      Ha húsmentes tésztaételre vágyunk, akkor a paradicsomos gombás penne jó választás. Ez a könnyű étel az év bármely szakában kiváló vegán csemege.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 250 g barna sampinyon gomba
      • 1 fej vöröshagyma
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 4 db felezett paradicsom
      • 4 evőkanál olívaolaj
      • 1 evőkanál paradicsompüré
      • fél citrom reszelt héja
      • 1 babérlevél
      • 1/4 kávéskanál Provence-i fűszerkeverék
      • só, őrölt fekete bors
      • 1 kávéskanál kristálycukor
      • 400 g penne-tészta
      • sajt, petrezselyem vagy oregánó a díszítéshez (opcionális)

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a gombát felszeleteljük, a hagymát és a lecsepegtetett aszalt paradicsomot apróra vágjuk.
      2. Megfonnyasztjuk az olívaolajban a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a gombát, néhány percig pirítjuk.
      3. Hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, a paradicsompürét, a paradicsomot levével együtt, a citrom reszelt héját és átszűrt levét, a babérlevelet, a fűszerkeveréket, egy kevés sót, néhány tekerésnyi frissen őrölt borsot.
      4. Közepes lángon félrebillentett fedő alatt sűrűre főzzük.  Ízlés szerint édesítjük, végül kidobjuk belőle a babérlevelet.
      5. Miközben a mártás készül, 4 liter enyhén sós, lobogva forró vízbe dobjuk a tésztát, a csomagoláson javasolt ideig főzzük.
      6.  Leszűrjük, kissé lerázzuk róla a vizet, és egyenesen a mártásba csúsztatjuk. Két favillával lazán összekeverjük. Ízlés szerint sajttal, kevés petrezselyemmel vagy oreganóval megszórhatjuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank