A pulykamell hagyományosan az ünnepi asztalunk egy fontos fogása. Ezúttal a pulyamelleket gombás töltelékkel színesítve tálaljuk. Lássuk is a gombával töltött pulykamell receptjét.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db pulykamell
- 10 dkg csiperke gomba
- 2 db zsemle
- 2 tojás
- 2 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 csomag apróra vágott petrezselyem
- reszelt szerecsendió
- kevés étolaj
- só
Elkészítési idő: 60 perc (előkészület nélkül)
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Előkészület: A pulykamelleket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, majd állni hagyjuk 1,5 órán keresztül.
- A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
- 2 dl tejben beáztatjuk a zsemléket, és alaposan kinyomkodjuk.
- Az áztatott zsemlékhez hozzátesszük a 2 db tojást és az apróra vágott gombát és így alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- Kevés vajat olvasztunk meg, amihez apróra vágott petrezselymet és reszelt szerecsendiót teszünk.
- Az 5. pontban elkészített mártást a 4. pontban elkészített masszához öntjük és alaposan eldolgozzuk.
- A pulykamelleket megtöltjük a töltelékkel.
- Étolajjal megkent alufóliába tekerjük a húsokat és tepsibe helyezzük.
- Lassú tűzön megsütjük. Hidegentálként francia salátával vagy melegen burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!