Gombával töltött pulykamell ünnepi alkalomra

      Pulykamell gombával töltve recept

      A pulykamell hagyományosan az ünnepi asztalunk egy fontos fogása. Ezúttal a pulyamelleket gombás töltelékkel színesítve tálaljuk. Lássuk is a gombával töltött pulykamell receptjét.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 4 db pulykamell
      • 10 dkg csiperke gomba
      • 2 db zsemle
      • 2 tojás
      • 2 dkg vaj
      • 2 dl tej
      • 1 csomag apróra vágott petrezselyem
      • reszelt szerecsendió
      • kevés étolaj

      Elkészítési idő: 60 perc (előkészület nélkül)

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Előkészület: A pulykamelleket vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, majd állni hagyjuk 1,5 órán keresztül.
      2. A gombát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
      3. 2 dl tejben beáztatjuk a zsemléket, és alaposan kinyomkodjuk.
      4. Az áztatott zsemlékhez hozzátesszük a 2 db tojást és az apróra vágott gombát és így alaposan összedolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
      5. Kevés vajat olvasztunk meg, amihez apróra vágott petrezselymet és reszelt szerecsendiót teszünk.
      6. Az 5. pontban elkészített mártást a 4. pontban elkészített masszához öntjük és alaposan eldolgozzuk.
      7. A pulykamelleket megtöltjük a töltelékkel.
      8. Étolajjal megkent alufóliába tekerjük a húsokat és tepsibe helyezzük.
      9. Lassú tűzön megsütjük. Hidegentálként francia salátával vagy melegen burgonyapürével vagy rizzsel tálaljuk.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank