Gombás sonkatekercs

Hidegtálak nagyon finom étele a sonkatekercs. A hagyományos tormás verzió helyett ezúttal gombával töltjük meg a vékonyra szelt sonkát kisütjük. Lássuk is a receptet!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 8 szelet vĂ©konyra szelt gĂ©psonka
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 5 dkg reszelt fĂĽstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • Ă©tolaj
  • 1 evĹ‘kanál zsemlemorzsa
  • 2Ăł, Ĺ‘rölt bors

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettőt finomra vágjuk. 
  2. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
  3. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt. Majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy híg krémes állagot kapjunk.
  4. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk.
  5. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.

Jó étvágyat kívánunk!

 169