Gombás sonkatekercs

      Gombás sonkatekercs recept

      Hidegtálak nagyon finom étele a sonkatekercs. A hagyományos tormás verzió helyett ezúttal gombával töltjük meg a vékonyra szelt sonkát kisütjük. Lássuk is a receptet!

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 8 szelet vékonyra szelt gépsonka
      • 10 dkg csiperke gomba
      • 1 db tojás
      • 5 dkg reszelt füstölt sajt
      • 2 dl tejföl
      • 1 fej vöröshagyma
      • étolaj
      • 1 evÅ‘kanál zsemlemorzsa
      • 2ó, Å‘rölt bors

      Elkészítési idő: 45 perc

      Nehézségi szint:Közepes

      Elkészítés menete:

      1. A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztítjuk, majd mindkettÅ‘t finomra vágjuk.Â
      2. A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
      3. Ha zsírjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evőkanál tejfölt. Majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy híg krémes állagot kapjunk.
      4. A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk.
      5. Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
      6. Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amíg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.

      Jó étvágyat kívánunk!

      Loading

      blank