Hidegtálak nagyon finom étele a sonkatekercs. A hagyományos tormás verzió helyett ezúttal gombával töltjük meg a vékonyra szelt sonkát kisütjük. Lássuk is a receptet!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 8 szelet vékonyra szelt gépsonka
- 10 dkg csiperke gomba
- 1 db tojás
- 5 dkg reszelt füstölt sajt
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- étolaj
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 2ó, őrölt bors
ElkészÃtési idÅ‘: 45 perc
Nehézségi szint:Közepes
ElkészÃtés menete:
- A tekercs töltelékéhez a gombát és a hagymát megtisztÃtjuk, majd mindkettÅ‘t finomra vágjuk.Â
- A felforrósÃtott olajon üvegesre pirÃtjuk a hagymát, ezután rátesszük a gombát, és megsózzuk, megborsozzuk és puhára pároljuk.
- Ha zsÃrjára sült, kissé kihűtjük. Hozzákeverjük a nyers tojást és 1 evÅ‘kanál tejfölt. Majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy hÃg krémes állagot kapjunk.
- A sonkaszeleteket a gombás krémmel megkenjük, majd szorosan felcsavarjuk.
- Kikent tűzálló tálba egymás mellé szorosan beletesszük a tekercseket, és a reszelt sajttal összekevert tejföllel megkenjük a tetejét.
- ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘be toljuk, és közepes lángon annyi ideig sütjük, amÃg a teteje még nem barnul, de már szép sárgára sült.
Jó étvágyat kÃvánunk!