Gombás szarvasragu burgonyakrokettel

A vadételek elkészítése nem egyszerű feladat, mert a hús elkészítése időigényes, ezért sokan félnek tőle. Azonban ha betartjuk a receptben leírtakat, akkor nagyon finom húsételt csinálhatunk. Na lássuk is a receptet.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 80 dkg szarvaslapocka
  • 2 dl vörösbor
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 8 dkg zsĂ­r
  • 1 doboz paradicsomkonzerv
  • babĂ©rlevĂ©l
  • kakukkfű
  • sĂł

Elkészítési idő: 120 perc

Nehézségi szint: Bonyolult

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és apróra szeljük. A vöröshagymát pedig feldaraboljuk.
  2. Vagdossuk fel kis szarvashúst apróbb (kb. 2 cm-es) kockákra.
  3. Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát egy közepes nagyobb edényben! Engedjük fel vízzel, majd pároljuk rövid ideig!
  4. Tegyük a kockára vágott húst a hagymára majd ízesítsük egy kinyomott fokhagymával, sóval, kakukkfűvel és babérlevéllel. Majd pároljuk fedő alatt.
  5.  Ha félig megpuhult a húst, adjuk hozzá a paradicsompürét és a 2 dl vörösbort.
  6. Végül tegyük bele a szeletekre vágott gombát és pároljuk kevergetés mellett készre.
  7. Az elkészült fogást boltban vásárolt fagyasztott burgonyakrokettel tálalhatjuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 520