Gombás szarvasragu burgonyakrokettel
A vadĂ©telek elkĂ©szĂtĂ©se nem egyszerű feladat, mert a hĂşs elkĂ©szĂtĂ©se idĹ‘igĂ©nyes, ezĂ©rt sokan fĂ©lnek tĹ‘le. Azonban ha betartjuk a receptben leĂrtakat, akkor nagyon finom hĂşsĂ©telt csinálhatunk. Na lássuk is a receptet.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 80 dkg szarvaslapocka
- 2 dl vörösbor
- 20 dkg csiperkegomba
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 8 dkg zsĂr
- 1 doboz paradicsomkonzerv
- babérlevél
- kakukkfű
- sĂł
ElkĂ©szĂtĂ©si idĹ‘: 120 perc
Nehézségi szint: Bonyolult
ElkĂ©szĂtĂ©s menete:
- A gombát megtisztĂtjuk Ă©s aprĂłra szeljĂĽk. A vöröshagymát pedig feldaraboljuk.
- Vagdossuk fel kis szarvashúst apróbb (kb. 2 cm-es) kockákra.
- PirĂtsuk meg zsĂron az aprĂłra vágott hagymát egy közepes nagyobb edĂ©nyben! EngedjĂĽk fel vĂzzel, majd pároljuk rövid ideig!
- TegyĂĽk a kockára vágott hĂşst a hagymára majd ĂzesĂtsĂĽk egy kinyomott fokhagymával, sĂłval, kakukkfűvel Ă©s babĂ©rlevĂ©llel. Majd pároljuk fedĹ‘ alatt.
-  Ha félig megpuhult a húst, adjuk hozzá a paradicsompürét és a 2 dl vörösbort.
- Végül tegyük bele a szeletekre vágott gombát és pároljuk kevergetés mellett készre.
- Az elkészült fogást boltban vásárolt fagyasztott burgonyakrokettel tálalhatjuk.
JĂł Ă©tvágyat kĂvánunk!
520