
Ha egy ízletes és egyszerűen elkészíthető receptet keresel, amely biztosan elnyeri az egész család tetszését, a gombás-tejfölös csirkecomb remek választás. Ez a magyaros recept a szaftos csirkecombot, a gombák gazdag ízét és a krémes tejfölt kombinálja. A szaftos gombás tejfölös csirkecombegyedi ízvilága mindenkit lenyűgöz. Próbáld ki ezt a receptet, és készítsd el a család kedvencét!
Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 db csirkecomb
- 60 dkg gomba
- 3 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- só
- őrölt feketebors
- 2 evőkanál étolaj
- 2 teáskanál ételízesítő
- 2 mokkáskanál majoránna
- 1.5 dl fehérbor
- 1 teáskanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
Elkészítési idő:90 perc
Nehézségi szint:Közepes
Elkészítés menete:
- A combokat kettévágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk
- Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd belehelyezzük a combokat, és pár perc alatt mindkét oldalát elősütjük.
- Ezután kivesszük a zsiradékból, egy tepsibe tesszük, megszórjuk 1 teáskanál ételízesítővel és 1 mokkáskanál majoránnával.
- Aláöntjük a bort, majd lefedjük a tepsit, és bő egy óra alatt puhára pároljuk a húst.
- A vöröshagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük ízlés szerint.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a gombát, majd hagyjuk kihűlni.
- A visszamaradt zsiradékba üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, megsózzuk, megborsozzuk.
- Megszórjuk egy kevés ételízesítővel és majoránnával, majd megpároljuk, és zsírjára sütjük.
- A puhára párolódott húst kivesszük a sütőből, majd leöntjük róla a levet.
- Ezután hozzáadjuk a tejfölt és a lisztet, majd simára keverjük.
- A megpárolódott gombát megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd ráöntjük a tejfölös keveréket, és kiforraljuk.
- Ezután a combokra öntjük úgy, hogy mindenhol befedje a gombás szósz, majd visszatesszük a sütőbe, és pár perc alatt összesütjük.
- Frissen, rizzsel táljuk.
Jó étvágyat kívánunk!