Újévi gombás lencseleves

      Gombás lencseleves

      Az újévi fogások leggyakoribb alapanyaga a lencse. A babona szerint lencsét, azért kell enni, hogy sok pénzünk legyen a következő évben. Ezúttal egy finom lencseleves recepttel készültünk.

      Hozzávalók: (4 személyre)

      • 40 dkg lencse
      • 2 l víz
      • só ízlés szerint
      • 4 babérlevél
      • 1 gombakonzerv
      • 2 gerezd fokhagyma
      • 2 közepes sárgarépa
      • 1 közepes vöröshagyma
      • 2 ek napraforgó olaj
      • 2 csapott ek finomliszt
      • 1 teáskanál fűszerpaprika

      Elkészítési idő: 80 perc

      Nehézségi szint: Közepes

      Elkészítés menete:

      1. Előkészületként a lencsét a főzés előtt 1 nappal áztassuk be. Az elkészítés napján pedig szűrjük le.
      2. Egy közepes fazékban öntsük bele a lencsét, majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni.
      3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Majd adjuk hozzá a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.
      4. Mindeközben egy serpenyőben olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a készülő leveshez adjuk.
      5. A rántáshoz olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel. Folyamatos keverés mellett ezzel behabarjuk a levest.

      Jó étvágyatkívánunk!

      Loading

      blank