
Az újévi fogások leggyakoribb alapanyaga a lencse. A babona szerint lencsét, azért kell enni, hogy sok pénzünk legyen a következő évben. Ezúttal egy finom lencseleves recepttel készültünk.
Hozzávalók: (4 személyre)
- 40 dkg lencse
- 2 l víz
- só ízlés szerint
- 4 babérlevél
- 1 gombakonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 ek napraforgó olaj
- 2 csapott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítési idő: 80 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- Előkészületként a lencsét a főzés előtt 1 nappal áztassuk be. Az elkészítés napján pedig szűrjük le.
- Egy közepes fazékban öntsük bele a lencsét, majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni.
- Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Majd adjuk hozzá a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.
- Mindeközben egy serpenyőben olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a készülő leveshez adjuk.
- A rántáshoz olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel. Folyamatos keverés mellett ezzel behabarjuk a levest.
Jó étvágyatkívánunk!