Újévi gombás lencseleves

Az újévi fogások leggyakoribb alapanyaga a lencse. A babona szerint lencsét, azért kell enni, hogy sok pénzünk legyen a következő évben. Ezúttal egy finom lencseleves recepttel készültünk.

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 40 dkg lencse
  • 2 l vĂ­z
  • sĂł Ă­zlĂ©s szerint
  • 4 babĂ©rlevĂ©l
  • 1 gombakonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes sárgarĂ©pa
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 ek napraforgĂł olaj
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Elkészítési idő: 80 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. Előkészületként a lencsét a főzés előtt 1 nappal áztassuk be. Az elkészítés napján pedig szűrjük le.
  2. Egy közepes fazékban öntsük bele a lencsét, majd öntsük fel vízzel és kezdjük el főzni.
  3. Ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Majd adjuk hozzá a babérlevelet, a felkarikázott sárgarépát, a zúzott fokhagymát.
  4. Mindeközben egy serpenyőben olajon dinszteljük meg a felkockázott hagymát, megsütjük rajta a gombaszeleteket, majd ezt is a készülő leveshez adjuk.
  5. A rántáshoz olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük 2 dl vízzel. Folyamatos keverés mellett ezzel behabarjuk a levest.

Jó étvágyat kívánunk!

 143