A gombás csirkemáj az egyik legfinomabb és legegészségesebb magyaros étel, amely gyorsan elkészíthető és mégis különleges ízvilágot kínál. A csirkemáj tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a gomba pedig gazdagítja az ételt könnyedségével és aromájával. Ez a párosítás nemcsak laktató, hanem kifejezetten ínycsiklandó is, így hétköznapokra és ünnepi asztalra egyaránt tökéletes.
A gombás csirkemáj recept nagy előnye, hogy egyszerű alapanyagokból készül, mégis éttermi minőségű fogást varázsolhatunk vele otthon. Elkészítése előkészületekkel mindössze 45 percet vesz igénybe, így a rohanós napokon is remek választás.
Köretként tarhonya vagy rizs is remekül illik hozzá, attól függően, hogy könnyedebb vagy tartalmasabb vacsorára vágyunk. Ha különleges ízélményt keresel, a gombás csirkemáj fűszerezésével könnyedén variálhatod a receptet. Nem véletlen, hogy a magyar konyha egyik kedvence, amelyet minden gasztronómia iránt érdeklődőnek érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (4 személyre)
- 40 dkg csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 3 evőkanál napraforgó olaj
- 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 4 db paradicsom
- 1 kiskanál majoranna
- 1 kiskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 bögre tarhonya
- só ízlés szerint
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A csirkemájat apróbb darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
- A gombát megtisztítjuk és felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
- A apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonnyasztjuk.
- A tűzről lehúzva, beletesszük a paprikát, és ráöntünk két evőkanál vizet.
- Beletesszük a gombát, sózzuk, és befedjük és visszatesszük a tűzhelyre.
- Addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd a zsírjára sütjük.
- Az előkészített, átmosott és leszűrt csirkemája a gombára tesszük, és állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk.
- Rászórunk 1 kiskanál majorannát és 1 kiskanál feketeborsot. Végül a felszelt paradicsomot is hozzáadjuk.
- Befedjük, és 2 perc múlva lezárjuk alatta a lángot. Fedő alatt még 5 percig hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
- Ételünk mellé közben tarhonyát készítünk. Egy bögrényi tarhonyát kevés olajon átforgatva megpirítunk, majd 2 bögrényi vízben készre főzünk.
- Az elkészült gombás csirkemájat tarhonyával frissen tálaljuk, mellé kovászos uborka vagy csalamádé illik leginkább.
Jó étvágyat kívánunk!