A gombás csirkemáj az egyik legfinomabb és legegészségesebb magyaros étel, amely gyorsan elkészíthető és mégis különleges ízvilágot kínál. A csirkemáj tele van értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal, a gomba pedig gazdagítja az ételt könnyedségével és aromájával. Ez a párosítás nemcsak laktató, hanem kifejezetten ínycsiklandó is, így hétköznapokra és ünnepi asztalra egyaránt tökéletes.

A gombás csirkemáj recept nagy előnye, hogy egyszerű alapanyagokból készül, mégis éttermi minőségű fogást varázsolhatunk vele otthon. Elkészítése előkészületekkel mindössze 45 percet vesz igénybe, így a rohanós napokon is remek választás.

Köretként tarhonya vagy rizs is remekül illik hozzá, attól függően, hogy könnyedebb vagy tartalmasabb vacsorára vágyunk. Ha különleges ízélményt keresel, a gombás csirkemáj fűszerezésével könnyedén variálhatod a receptet. Nem véletlen, hogy a magyar konyha egyik kedvence, amelyet minden gasztronómia iránt érdeklődőnek érdemes kipróbálni.
Hozzávalók (4 személyre)

  • 40 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 3 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma (apróra vágva)
  • 4 db paradicsom
  • 1 kiskanál majoranna
  • 1 kiskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 bögre tarhonya
  • só ízlés szerint

Elkészítési idő: 45 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A csirkemájat apróbb darabokra vágjuk, és annyi vízbe áztatjuk, amennyi ellepi.
  2. A gombát megtisztítjuk és felaprítjuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk.
  3. A apróra vágott vöröshagymát forró olajon üvegesre fonnyasztjuk.
  4. A tűzről lehúzva, beletesszük a paprikát, és ráöntünk két evőkanál vizet.
  5. Beletesszük a gombát, sózzuk, és befedjük és visszatesszük a tűzhelyre.
  6. Addig pároljuk, míg a gomba levet ereszt, majd a zsírjára sütjük.
  7. Az előkészített, átmosott és leszűrt csirkemája a gombára tesszük, és állandó keverés közben fehéredésig pirítjuk.
  8. Rászórunk 1 kiskanál majorannát és 1 kiskanál feketeborsot. Végül a felszelt paradicsomot is hozzáadjuk.
  9. Befedjük, és 2 perc múlva lezárjuk alatta a lángot. Fedő alatt még 5 percig hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
  10. Ételünk mellé közben tarhonyát készítünk. Egy bögrényi tarhonyát kevés olajon átforgatva megpirítunk, majd 2 bögrényi vízben készre főzünk.
  11. Az elkészült gombás csirkemájat tarhonyával frissen tálaljuk, mellé kovászos uborka vagy csalamádé illik leginkább.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading