Unod a hétköznapi leveseket? Próbáld ki ezt a mennyei gombás zöldséglevest csirkemájjal, ami egyszerre laktató, egészséges és villámgyorsan elkészíthető! A zöldségek frissessége, a gomba zamata és a szaftos csirkemáj különleges ízvilágot alkotnak – olyan, mintha egy vidéki nagymama konyhájából került volna az asztalodra. Tökéletes választás hétköznap estére vagy akár vasárnapi ebéd első fogásaként. Egy leves, amitől a család minden tagja repetázni fog!
Hozzávalók (4 személyre)

  • 10 dkg csiperkegomba (megtisztítva, szeletelve)
  • 20 dkg csirkemáj (átmosva és tisztítva)
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa (felkarikázva)
  • 2 db petrezselyemgyökér (apróra vágra)
  • 1 db kis fej karalábé (felkockázva)
  • 1 db kis zellergumó
  • 5 dkg zöldbab (felvágva)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 10 dkg karfiol
  • 1 szál zeller
  • 1 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítési idő: 65 perc

Nehézségi szint: Közepes

Elkészítés menete:

  1. A gombát megtisztítjuk és sárgarépát felkarikázzuk. A zöldbabot ketté vágjuk.
  2. Karalábét kockára vágjuk, zellert rózsáira szerdjük.
  3. A fokhagymát felzúzzuk, a petrezselymet és a zeller zöldjét apróra vágjuk.
  4. A finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott, megtisztított csirkemájat.
  5. A szeletelt gombát, a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kettévágott zöldbabot, a rózsáira szedett karfiolt,
  6. Az apró kockára vágott karalábét, a zellergumót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zellerzöldet is hozzáadjuk.
  7. Sóval beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk.
  8. Felöntjük 1 liter vízzel és lassú tűzön készre főzzük.
  9. Petrezselyemzöldjével meghintjük, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

Loading