Unod a hétköznapi leveseket? Próbáld ki ezt a mennyei gombás zöldséglevest csirkemájjal, ami egyszerre laktató, egészséges és villámgyorsan elkészíthető! A zöldségek frissessége, a gomba zamata és a szaftos csirkemáj különleges ízvilágot alkotnak – olyan, mintha egy vidéki nagymama konyhájából került volna az asztalodra. Tökéletes választás hétköznap estére vagy akár vasárnapi ebéd első fogásaként. Egy leves, amitől a család minden tagja repetázni fog!
Hozzávalók (4 személyre)
- 10 dkg csiperkegomba (megtisztítva, szeletelve)
- 20 dkg csirkemáj (átmosva és tisztítva)
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma
- 2 db sárgarépa (felkarikázva)
- 2 db petrezselyemgyökér (apróra vágra)
- 1 db kis fej karalábé (felkockázva)
- 1 db kis zellergumó
- 5 dkg zöldbab (felvágva)
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 10 dkg karfiol
- 1 szál zeller
- 1 evőkanál napraforgóolaj
- só
Elkészítési idő: 65 perc
Nehézségi szint: Közepes
Elkészítés menete:
- A gombát megtisztítjuk és sárgarépát felkarikázzuk. A zöldbabot ketté vágjuk.
- Karalábét kockára vágjuk, zellert rózsáira szerdjük.
- A fokhagymát felzúzzuk, a petrezselymet és a zeller zöldjét apróra vágjuk.
- A finomra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a jól átmosott, megtisztított csirkemájat.
- A szeletelt gombát, a kockákra vágott sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a kettévágott zöldbabot, a rózsáira szedett karfiolt,
- Az apró kockára vágott karalábét, a zellergumót, a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet és a zellerzöldet is hozzáadjuk.
- Sóval beízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk.
- Felöntjük 1 liter vízzel és lassú tűzön készre főzzük.
- Petrezselyemzöldjével meghintjük, forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!